Recomanacions de jocs!

L’escola que volem: Horitzó 2020 de Jesuïtes Educació
17 / desembre / 2015
Bon Nadal i feliç 2016
24 / desembre / 2015
Oriol Comas

Oriol Comas

Avui us proposem una nova recomanació de jocs que creiem que són molt interessants per demanar als reisi dates nadalenques i que han triomfat en els darrers Festivals de jocs com la Fira de Berga o el Festival Dau de Barcelona.

Evidentment que el món del joc és immens i que podreu trobar molts altres jocs interessants però la selecció que hem fet avui és una recomanació que hem extret íntegrament de  la Guia de Jocs de taula editada pel festival més gran del nostre país organitzat per  l‘Oriol Comas, comissari del Festival Dau, !

Si voleu conèixer més jocs recomanats ho podeu fer entrant a la web del Festival o clicant el següent fitxer en format pdf!

GUIA DE JOCS FESTIVAL DAU 2015

En aquesta selecció de jocs també hem tingut en compte  un aspecte que és imprescindible alhora de jugar i és el fet que tots ells són jocs que podeu ( i ens gradaria dir heu) jugar grans i petits barrejats i en gaudireu tots per parts iguals. Es tracten de jocs que també podeu jugar amb adults i no perd l’essència ni la diversió del joc. Per aquest motiu creiem que són d’aquells jocs que han d’estar a totes les estanteries de les cases!!!!

  1. FILA FILO (DEVIR)

És el joc guanyador del premi infantil més important de l’any ( el premi Spiel Das Jahres 2015) .

La petita filo i els seus germans es passen el dia penjant de la teranyina i jugant al seu joc preferit: espantar les formigues del bosc. Tot i que sempre fugen cames ajudeu-me, la Filo sempre és a l’aguait, al lloc correcte i en el moment just! Fila Filo és una divertida aventura lúdica en tres dimensions perquè us ho passeu d’allò més bé jugant amb animalons de sis … i vuit potes!!!

Edat: + 6 anys

Jugadors: de 2 a 4

Durada: 20 minuts aprox

Teniu una recomanació més extensa en les darreres publicacions d’aquest mateix blocdepares!!!

2. DRAGONES DE FUEGO (HABA)

A la vall dels dracs de Foc es troba l’important volcà Robí i segons explica la llegenda… aquest volcà és conegut per despendre dels seu interior valuosos tresors (robins) quan entra en erupció. Els genets que alimentin els seus dracs amb els tresors (robins) del volcà seran invencibles.

Per ser un bon genet i aconseguir el major nombre de robins, hauràs de tenir sort amb els daus i sobretot habilitat tàctica per pendre decisions oportunes en cada moment. Guanyarà el genet que aconsegueixi més tresors per alimentar el seu drac i aquest esdevindrà invencible. Que tingueu sort en aquesta aventura

Edat: + 5 anys

Jugadors: de 2 a 4

Durada: 15-20 minuts.

3.CAPITAN FLINT (VIRAVI)

Capitan Flint. La recerca del tresor ! Capitan Flint és un joc de cartes frenètic i divertit per a 2 a 6 valents i intrèpids pirates. Enxampa el lloro Parche per trobar els tresors amagats, agafa el major nombre de joies i monedes del cofre abans que el fantasma del Capità Flint aparegui i converteix-te en el pirata més ric.

Edat: +8 anys

Jugadors: de 2 a 6

Durada: entre 20 i 30 minuts.

D’aquest joc també en teniu una ressenya molt recent al nostre blocdepares!!

4. MIX IT (BRAIN PICNIC)

El nostre objectiu és construir un monstre a la taula, però no  pot ser qualsevol monstre, ha de ser exactament igual que el que apareix a la nostra carta objectiu secret: els mateixos ulls,la mateixa boca i les mateixes cames. Tot seria molt fàcil si no fos que els altres jugadors també intenten construir el seu monstre, afegint-hi parts noves o treient-nos-en les nostres. llavors esdevé un divertit caos.

Edat: + 5 anys

Jugadors: de 2 a 6

Durada: 15 minuts aprox

 

Esperem que gaudiu molt de la nostra recomanació de jocs que són ideals per aquests dies de festa, per jugar en qualsevol lloc, ja sigui a la sobretaula d’un dinar familiar o després d’un sopar d’amics !!!!

L’any vinent us portarem més recomanacions de jocs de taula ja que des del blocdepares creiem que reuneix totes les condicions per ser una de les activitats principals per fer en família o entre amics: passar una divertida estona, gaudint del moment i ser feliços mentre juguem!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *