No penso callar !! Defensem la llibertat d’expressió

10 trucs per fer la carta dels Reis Mags !!!
11 / desembre / 2015
L’escola que volem: Horitzó 2020 de Jesuïtes Educació
17 / desembre / 2015
Show all

No vull callar!!!

Avui us proposem un vídeo viral que ens ha proposat el nostre bon amic Toni i  que ha publicat el diari El País. Des del blocdepares creiem que el missatge del vídeo és tan bàsic que ens l’hem fet nostre: No penso callar !!!

 

En el vídeo podreu observar l’actitud de diferents infants davant l’intent d’un adult de no permetre la llibertat d’expressió a través d’un dibuix !! No us perdeu la reacció dels infants i de la defensa d’un dret bàsic en la Declaració del Drets Humans com és la llibertat d’expressió !!!

Seguidament us mostrem  la ressenya del vídeo explicat per la mateixa gent d’Amnistia Internacional que és l’entitat que ha promogut el vídeo !!!

A un grup de nens de l’Escola dels Encants (Barcelona) se’ls diu que han de fer un dibuix molt “xulo”. Al cap d’uns minuts un home encorbatat i amb maletí els diu: “M’encanta el teu dibuix…però aquest color [el color preeminent de cada dibuix] no es pot utilitzar”. No revelarem com continua.

Amb aquest vídeo Amnistia Internacional presenta l’exposició No penso callar a la Fundació Antoni Tàpies, inaugurada ahir, 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, i que s’allargarà fins al 20 d’aquest mes. El dret a la llibertat d’expressió es recull a l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans: “Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i expressió”.

Dani Vilaró, portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, explica que el vídeo està pensat perquè sigui viral i busca la reacció espontània dels nens davant una vulneració de la seva llibertat d’expressió. Els nens, per tant, no són actors, i l’escola en qüestió va aprofitar la proposta d’Amnistia Internacional per fer a posteriori una reflexió conjunta, ja a classe.

Si voleu  veure  la web d’on hem tret el vídeo , ho podeu fer clicant el següent enllaç:
Esperem que gaudiu juntaments amb els vostres infants del missatge i del vídeo !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *