FILA FILO: un dels jocs estrella d’aquest Nadal !

Les 10 coses que NO pots fer si vols que el teu fill/a mengi de tot
25 / novembre / 2015
Sobreprotegim els nostres fills i filles
2 / desembre / 2015

Aquesta setmana hem estat molt pendents dels premis culinaris de tot el món, de les estrelles Michelin, però nosaltres aquesta setmana us volem presentar un dels jocs estrella d’aquest Nadal i que va rebre el passat mes de Juny el premi Spiel des Jahres 2015 al Mejor Juego Infantil !! Aquest premi és el reconeixement més gran que pot obtenir un joc i això implica que el joc té alguna cosa que el fa especial, diferent !!! Aquest serà un dels jocs que podreu trobar a la propera Fira del Joc de Berga Jugues o et Plantes del proper dia 6 de desembre !!!

En aquest cas Fila Filo de l’autor Roberto Fraga i publicat per Devir Iberia a Espanya, és un joc especial en el sentit que és una cursa molt original que té lloc en dos espais diferents. En primer lloc la partida es desenvolupa en el tauler de baix on el nostre objectiu és fer còrrer les nostres formigues ( 3 fitxes de cada color) el més aviat possible pel recorregut. El primer jugador/a que aconsegueixi fer arribar les seves 3 formigues a l’arribada guanya la partida.

Pis de baix del tauler

Pis de baix del tauler

Però compte perquè no tot és tant fàcil !!! Els daus són els qui manen i els qui decideixen si pots fer còrrer formigues o si has de fer còrrer les aranyes que pengen del tauler de sobre o altres accions !!! Al moure les aranyes, el joc guanya molt ja que  les aranyes del pis de dalt provoquen el moviment de la tercera aranya, la que penja, i la que es pot menjar ( és una fitxa imantada) les formigues que hi ha en el camí obligant-les a tornar començar!!!!

Tauler de Fila Filo

Tauler de Fila Filo

Des del blocdepares recomanem molt aquest joc com un dels tres o quatre jocs ( junt amb capitan flint, Storytelling, Dino Race, etc…) que no pot faltar en la carta de reis !!!!

És un joc ideal per jugar en família o amb amics, on hi poden jugar des de nens i nenes molt petits fins a partides de grans o grans partides!!!

Seguidament us proposem una ressenya dels amics de Consola y Tablero:

Ressenya Fila Filo Consola y tablero

I perquè us en feu una idea us proposem una doble proposta: per una banda el podcast dels amics de ludusmundi que tenen una secció d’un programa de radio que s’anomena Sac de Jocs i on en aquest cas expliquen Fila Filo i un vídeo on s’explica al detall com  jugar a Fila Filo!!

Podcast de Sac de Jocs de Ludusmundi

Vídeo explicatiu de Fila Filo del Bazar de Iglesias

 

Esperem que gaudiu d’aquest joc cent per cent recomanable!!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *