Els arrugats !!!! Un petit conte amb una gran història al darrera !

Lliçons de com s’han de comportar els pares explicades per una nena de 6 anys
20 / novembre / 2015
Les 10 coses que NO pots fer si vols que el teu fill/a mengi de tot
25 / novembre / 2015

Avui us presentem una iniciativa molt interessant d’uns bons amics i que s’ha traduït en forma de conte !!! Avui us presentem el conte anomenat ” Els Arrugats, quina troballa més dolça” !!!!

Ara ja fa uns anys hem  tingut  el plaer de conèixer, conviure i treballar amb una de les entitats amb més empenta que hem conegut, l’associació ALBA de Tàrrega  ( us recomanem que visiteu la seva web ). Amb la Maite al capdavant i totes les persones que formen aquesta entitat que es dedica a millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitats intel·lectuals i malalties mentals de l’Urgell  i Segarra, ens uneix un vincle estret motiu pel qual us recomanem el darrer projecte que han presentat: Els arrugats !!

Els arrugats és un conte que explica la història de’n Lluís, uns dels nois que tracta l’entitat i que ha resultat famós una miqueta per casualitat !!! L’associació Alba gestiona ” El Rosal”, un obrador en el que hi treballen unes 12 persones i que és un espai de treball inclusiu on realitzen el seu producte estrella, unes neules més aviat rodones (mai allargades) i que són invenció del Lluís, ja que ell no sabia fer neules allargades com li manaven !! Quan van descobrir que les seves “neules” eren tant o més bones que les “normals” va ser quan van començar a fer-les expressament així i fins avui en dia en que s’ha convertit en el producte estrella de l’obrador i que podeu comprar a Berga en llocs com a Cal Marmi !

El divendres passat però els arrugats han passat a ser famosos ja que el diari Ara, amb el seu director  (Carles Capdevila) al capdavant  ha publicat el conte que ens explica aquesta bonica història per compartir amb els nostres infants ! Així és com en Carles Capdevila ( com autor) i la Vero Cedonya ( com a il·lustradora) han creat aquest conte per explicar valors, vivències, sentiments d’una manera lúdica i amena !!!

Seguidament us deixem amb les paraules de’n Carles a la presentació del llibre i que és la millor ressenya del conte:

Per la seva part Carles Capdevila va explicar que ha escrit el conte amb l’ajuda dels seus dos fills de 7 i 13 anys que també són protagonistes del conte juntament amb el Lluís. “Hem volgut explicar no només la història del Lluís sinó també aquest missatge meravellós que és que coses aparentment imperfectes poden ser molt bones” va dir Capdevila. I va afegir: “ha sigut un plaer escriure un conte on s’explica aquesta història màgica, que confirma que en la diferència hi ha la riquesa, que les aparences enganyen i que cal tenir una mentalitat oberta per trobar la bellesa i la dolçor allà on s’amaguen”. L’autor va animar a tothom a regalar aquest conte per a fer arribar aquest missatge als més petits.”

 

 

Per aquest motiu us recomanem que si no heu estat a temps d’anar al quiosc aquest cap de setmana, busqueu el conte a la vostra llibreria de confiança ja que ha estat editat per Galera !

Des del bloc de pares creiem que “els arrugats” és una bonica manera d’ensenyar als nostres infants que tothom té punts forts i punts febles i que darrera de cada nom hi ha una història molt bonica de conèixer !!!

Si voleu tenir més informació sobre l’associació Alba o sobre l’edició d’aquest conte, ho podeu fer clicant el següent enllaç que és l’explicació de tot el projecte !!!

Els Arrugats!!!!

Esperem que gaudiu del conte i de la història del Lluís !!!! I us convidem que el regaleu a molta gent aquest Nadal !!!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *