El gran poder del reforç positiu !

Que em queda per fer ? Que faries demà si poguéssis millorar el que has fet avui?
21 / octubre / 2015
Deixa’m expressar-me per a poder sentir
28 / octubre / 2015

Per acabar la setmana us proposem una nova entrada que ens proporciona el Toni i la Marta i que hem localitzat a la web de la Nati Bergada, mestra d’educació especial per la Universitat de Vic (UVic) i Llicenciada en Psicopedagogia per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

En aquest cas la Nati ens parla d’un concepte que algunes vegades ja n’hem parlat al blocdepares però que pensem que és tant important que oferim una nova visió del tema a través de la mirada de la Nati, una persona amb experiència a les aules !!!!

L’article ens parla de la influència del reforç positiu als nostres infants. Entenem per reforç positiu l’estímul que reforça la nostra conducta per actuar d’una determinada manera i que quan el rebem ens agrada i per tant ens convida a repetir l’acció que el provoca.

En que afecta el reforç positiu?

  1. Augmenta la motivació de la persona que el reb a millorar el seu comportament.
  2. És molt gratificant i per tant afecta positivament a l’autoestima de qualsevol persona.
  3. Fomenta conductes positives
  4. Afavoreix l’esperit d’autosuperació.
  5. La persona que rep el reforç millora la relació amb el seu equip de treball i això facilita la cooperació amb els seus companys.

Però el reforç positiu no ha de ser una eina que acabi sent utilitzada de qualsevol manera i de forma repetitiva sinó que la hem d’utilitzar en les ocasions necessàries i que sapiguem que és merescut! Si l’utilitzem sense valorar-ne el seu ús, acabarà sent una acció repetitiva que deixarà de tenir els efectes positius que volem ¡

Per tant des del bloc de pares creiem molt en el valor pedagògic del reforç positiu i en el fet que estem més acostumats a castigar que a reforçar positivament i per tant qualsevol petit canvi en aquest tema sempre és una gran millora ¡!!

Si voleu consultar l’article sencer, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç:

El gran poder del reforç positiu !

Esperem que sigui molt interessant la visió de la Nati !

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *