Jocs per jugar a la platja… o allà on vulgueu (PART II)

Jocs per jugar a la platja… o en qualsevol altre lloc !!! (PART I)
27 / juliol / 2015
Tancat de vacances……. tornem al setembre !!!!!!
31 / juliol / 2015

cabecero_10cerditosAvui us proposem una segona part d’aquest monogràfic que hem fet aquesta setmana sobre platges, temps lliure i jocs !!!!

Concretament avui us proposem 3 jocs de taula  molt interessants i que hi podeu jugar en qualsevol lloc i que són de petit tamany amb la qual cosa us els podeu endur a qualsevol lloc!

Els jocs són: Mixt It, atrapa el raton i 10 cerditos.

Els altres aspectes que hem prioritzat d’aquests jocs són:

1. Per sobre de tot són jocs divertits i que tenen molta jugabilitat ( propietat que té un joc i que el fa atractiu i que no sigui un pal).

2. Tots tenen un tamany força petit i són fàcils de transportar.

3. No tenen gaires peces ( per no dir cap, ja que dos d’ells són cartes i l’altra plàstic tou)

4. Són jocs d’estratègia ideals per jugar en família !!!

5. Són jocs que hi poden jugar de ben petits !!

6. Són jocs amb normes molt senzilles i que ens hi podem posar a jugar de seguida!

Bé, després de fer una breu introducció del perquè hem escollit aquests tres jocs, us els passem a explicar !!!

A. MIX IT ( Ed. Brain Picnic)

Aquest és el segon joc del bon amic Manu Palau i de la editorial Brain Picnic, que ja va ser el creador d’un joc del qual ja us en hem parlat Ikonikus ( un joc ideal per treballar emocions d’una forma divertida). Aquest cop però el Manu ens ha ofert un joc d’estratègia extremadament divertit i que allà on l’hem portat ha triomfat !!!!

En el joc es tracta de construir monstres per parts ( cada monstre està format per tres parts, cap, cos i peus). Cada jugador té l’objectiu d’aconseguir fer un monstre com el de la seva carta de monstre ( carta objectiu)  mitjançant la col·locació de cartes al mig intentant crear els monstres, però compte perquè els altres jugadors també tenen un objectiu de contruir un monstre i no serà tant fàcil que deixin construir el teu !!!

La veritat és que nosaltres l’hem trobat un joc genial, molt assequible de preu i que val la pena tenir-lo a casa perquè és d’aquells jocs que sempre hi tornes a jugar!

Seguidament us passem un vídeo del bloc “Mi juego del mes” on ens expliquen com es juga a Mixt It entre molts altres jocs!!!

B. 10 CERDITOS ( Ed. Zoch)

Els 10 porquets ( ho he traduït del nom original 10 cerditos) és un joc que hem descobert a través de la botiga de jocs Dikokids a Berga. La editorial del joc és una marca molt coneguda entre el món del joc de taula, ZOCH i és una marca que està especialitzada en jocs ideals per jugar en família, curts i molt divertits.

El joc és molt interessant ja que combina estratègia i diversió a parts iguals i a més a més et permet treballar les sumes d’una manera lúdica i divertida.

És un joc que consta de 80 cartes i que hi pot jugar tota la famíllia !

Seguidament us proposem una breu explicació de com s’hi juga:

Es barregen bé les cartes, i es reparteixen tres a cada jugador.
La resta de cartes formen una pila en el centre de la taula i serà la pila de robar.
Es Juga en el sentit de les agulles del rellotge.En el torn, el jugador que comenci, treu una de les seves cartes i diu en veu alta el valor de la carta que es queda al mig.
El Jugador que arribi a DEU com a valor de la suma de les cartes que queden en aquesta pila del mig descoberta ha de dir ’10 porquets ‘i guanya totes les cartes de la pila. Si el valor és major a DEU, es porta les cartes el jugador anterior.
Les Cartes guanyades pels jugadors es col·locaran de cap per avall davant de cada un d’ells.
Els Jugadors sempre hauran de tenir 3 cartes a la mà.
Calcular el valor de la pila: quan un jugador treu una carta al centre buit de la taula, diu el número de la carta com a valor de la pila. El següent jugador simplement suma el valor de la seva carta a l’anterior.
El últim número que s’hagi dit és sempre el valor del munt vàlid en aquest moment.
Quan el munt de cartes per robar s’esgota, seguireu jugant fins que no us quedin cartes a la mà.
El Jugador que hagi aconseguit més cartes serà el guanyador de la partida.
Des de el blocdepares creiem que és un gran joc i a més a més amb un preu molt assequible (al voltant dels 10 o 12 euros).
10Cerditos_250
Aquesta és la caratula del joc de cartes 10 cerditos de la marca de jocs Zoch.

 

 

 

 

 

 C. ATRAPA AL RATÓN (ed. Lúdilo)

Aquest joc publicat per l’editorial Lúdilo, una editorial molt jove però que ofereix uns jocs realment espectaculars, és un joc que els experts en jocs anomenen “joc de Nim” i es tracta d’un joc de comptar moviments per veure qui és el darrer que no pot moure !!!!

Realment sembla un joc molt senzill però és un joc que realment enganxa i que et permet treballar l’estratègia i les habilitats matemàtiques d’una manera apassionadament divertida!!

A tot arreu on l’hem posat ha triomfat a tal punt que la gent et demana de seguida on el pot trobar !! A Berga i Berguedà podeu estar tranquils perquè el podeu trobar a la botiga Dikokids !

Si visiteu la web de la editorial lúdilo, trobareu diferents explicacions del joc que és molt senzill i amb un preu   aproximadament de 10 euros.

Explicació de Atrapa al Raton

Seguidament us proposem un vídeo de la mateixa editorial que ens ensenya a jugar aquest joc !

Des de blocdepares, us hem proporcionat 3 jocs molt interessants i ideals per emportar-se a qualsevol lloc !!!

Jugueu i sereu molt més feliços ! Aprofiteu els dies de temps lliure per dedicar una estoneta a jugar!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *