10 pel·lícules sobre inteligència emocional per la sessió de cine a la fresca !!!

7 frases per fomentar la iniciativa en els nostres fills i filles
10 / juliol / 2015
50 llocs per portar els nens a Barcelona
16 / juliol / 2015

invictusAvui us proposem una nova recomanació de 10 pel·lícules que creiem que són molt interessants i que estan relacionades amb la Inteligència Emocional, aspecte imprescindible pel creixement personal de petits i de no tan petits !!!

El que avui us presentem no són les pel·lícules senceres , sinó deu resums en forma de trailers de les pelis que hem trobat a la web Habilidad Social i que hem pensat que és un gran recull !

Evidentment no totes les pelis són aptes per infants i fins i tot alguna o algunes d’elles ens les podem posar els pares i mares un vespre d’estiu mentre dura l’onada de calor !!!!

De totes elles, a nosaltres ens agradaria destacar-ne algunes:

1. INSIDE OUT (DEL REVÉS): En aquesta peli trobem  les cinc emocions bàsiques (alegria, tristesa, ira, por i fàstic) que són les que governen des d’una sala de comandaments en el cervell el comportament de Riley, una adolescent en plena crisi existencial que acaba de mudar-se de ciutat amb els seus pares.

La pel·lícula explica magistralment el paper de les emocions en la nostra vida i et farà veure que fins i tot aquelles que considerem negatives i que sovint intentem reprimir, com la por o l’enuig, tenen la seva funció vital.

També podràs comprendre els diferents processos que tenen lloc en tu cada vegada que t’envaeix un sentiment, quin és el seu origen, les seves conseqüències i les formes de gestionar-perquè resulti el més beneficiós possible. Tot, per descomptat, amb un gran sentit de l’humor.

 

 

2.EL INDOMABLE WILL HUNTING: En aquesta guanyadora del Oscar al millor guió original el personatge interpretat per Matt Damon, malgrat tenir unes capacitats intel·lectuals impressionants, pateix probablement un trastorn d’oposició desafiant producte d’una infància traumàtica. Aquesta condició li dificulta empatitzar i li atorga un comportament massa agressiu, però per altra banda també l’obliga a recolzar completament en la seva enorme capacitat d’argumentació per sobreviure en el seu entorn social.

En el indomable Will Hunting, a més de diversos exemples de conducta poc assertiva, observaràs com mitjançant una argumentació lògica, aportant motius (per quès) i objectius (per quès) als missatges, és possible desarmar gairebé qualsevol tipus de confrontació verbal limitant la capacitat de maniobra teu interlocutor.

 

 

3. WALL EWall-E es va estrenar el 2008 i va ser una meravellosa sorpresa producte de la factoria d’animació Disney-Pixar. En la pel·lícula, ambientada principalment en l’espai exterior, un robot de neteja segueix actiu a la Terra malgrat que aquesta va ser abandonada per la humanitat segles enrere.

Quan es troba amb EVE, un avançada robot-sonda que ha estat enviada a la Terra per buscar vestigis de vegetació, s’enamora d’ella i la segueix a l’interior de la nau espacial on està confinada ara l’espècie humana.

La pel·lícula amaga moltes moralitats: des dels perills de dependre en excés de la tecnologia al problema del consumisme i la gestió de residus. No obstant això, un dels seus principals interessos rau en què la comunicació entre els robots protagonistes es realitza exclusivament mitjançant el llenguatge corporal i l’entonació dels seus sons robòtics, ja que no tenen veu.

Si prestes atenció, Wall-E t’ajudarà a aprofundir en la comunicació no verbal a través de les microexpressions dels seus protagonistes (especialment els ulls) i els gestos que utilitzen per interaccionar entre ells.

4. INVICTUS: tot i que no està en la recomanació de la web Habilidad Social creiem que és imprescindible. Invictus  és un drama biogràfic de 2009 basat en el llibre El Factor Humà, de John Carlin. El film explica el paper de Nelson Mandela durant la Copa del Món de Rugbi de 1995 celebrada a Sud-àfrica després de dècades d’apartheid. La pel•lícula és dirigida per Clint Eastwood i protagonitzada per Morgan Freeman com a Mandela, en aquell moment president de Sud-àfrica, i Matt Damon com a François Pienaar, el capità de l’equip de rugbi sud-africà. La història està basada en la novel•la de John Carlin El factor humà.

Aquesta pel·lícula és una de les millors maneres d’aprendre els aspectes vitals del lideratge, en base al respecte, la solidaritat, la capacitat per relacionar-se i l’esforç!!!!

 

Esperem que us agradi la nostra recomanació de pel·lícules que podeu programar amb la vostra família per veure aquest estiu !!!!!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *