7 frases per fomentar la iniciativa en els nostres fills i filles

D'un pare sobreprotector en surt un fill tirà, no falla!!!!!!
8 / juliol / 2015
10 pel·lícules sobre inteligència emocional per la sessió de cine a la fresca !!!
13 / juliol / 2015

iniciativaEl nostre company Toni, a partir de la web “imágenes educativas”, ens proposa 7 frases per fomentar la iniciativa pròpia en els infants. A mesura que els nens i nenes van creixent, van desenvolupant un major grau d’autonomia. Per aquesta raó és important que els hi donem responsabilitats des de que són petits, que evidentment han de correspondre a la seva edat, com ara ordenar les joguines i la seva habitació, realitzar tasques a casa com regar plantes, para la taula,… És en aquest creixement personal que han d’anar adquirint la responsabilitat de prendre decisions. Un procés on és important fomentar frases que afavoreixin la iniciativa i ells i elles puguin començar a prendre decisions per “volar sols”. Algunes frases poden ser:

  1. Sé que puc confiar en tu
  2. Estic segur del teu talent. Atreveix-te !!!!!
  3. Mira tot allò que has aconseguit
  4. Fixa’t en l’errada i torna-ho a provar. Segur que ara és més fàcil.
  5. M’agraden les teves idees
  6. Segur que trobaràs una solució millor
  7. Intenta-ho, no importa si ho aconsegueixes o no. Tots ens equivoquem i és així com aprenem.

Per fomentar la iniciativa convé deixar als nostres fills i filles la possibilitat d’equivocar-se, de ser independents. D’aquesta manera veuran per si sols com poden desenvolupar-se en segons quines condicions. Això només s’aconseguirà si els pares deixem que experimentin en l’assaig-errada i que ells siguin responsables dels seus actes. Ajudem als nostres fills i filles a convertir-se en persones independents, que siguin capaces de triar la vida que volen viure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *