10 documentals per reflexionar sobre l’educació.

15 deures molt especials del professor més "enrotllat" del món
19 / juny / 2015
On anem? LUDIVERS, un festival de jocs a Girona !
24 / juny / 2015

documentals_educacioS’acaba l’escola i és un bon moment per reflexionar sobre la realitat educativa al món i la seva història. Des del portal Petit explorador (www.blog.petitexplorador.com) del qual ja us hem fet referència d’altres vegades ens proposen 10 documentals per entendre millor que les aules d’avui en dia són molt diferents de les de fa 20 anys i per això necessitem un nou enfocament metodològic, conceptual i estratègic d’acord amb la realitat actual.

Per veure els vídeos cliqueu a : 10 documentals per reflexionar sobre educació.

Els 10 documentals són:

  1. Enseñame pero bonito (2015), de Sara Moreno: Un documental que mostra diferents experiències educatives alternatives al model tradicional d’aprenentatge. Pretén obrir un debat sobre els principals mètodes d’ensenyament actuals al nostre país.
  2. Camino a la escuela (2013), de Pascal Plisson: Explica la vida de quatre nens, Samuel, Carlitos, Jackson i Zahira, que han de realitzar un complicat trajecte per arribar al col·legi en l’Índia, Argentina, Kenya i el Marroc, respectivament.
  3. Buenas Ideas TED – Escuelas en la nube (2013), de Sugata Mitra: Fan falta els mestres? Les noves tecnologies poden permetre que els nens aprenguin per si mateixos? Un revelador experiment realitzat per l’especialista en educació hindú Sugata Mitra ofereix sorprenents respostes a aquestes qüestions.
  4. La educación prohibida (2012), de Germán Doin: Un documental que parla sobre la història de l’educació, com era el sistema educatiu fa uns anys i com és actualment.
  5. Entre maestros (2012), de Pablo Usón: 11 alumnes, 1 professor, 12 dies de classe. Un documental sobre una experiència educativa innovadora. Una trobada entre la vida i l’educació a través de l’autoconeixement en classe.
  6. La escuela olvidada (2012), de Sonia Tercero: Una anàlisi de l’educació, des del punt de vista històric, econòmic, pedagògic i polític. Repassa un segle d’història de l’educació a Espanya, un viatge en el temps a l’escola de principis del segle XX i una mirada dels seus protagonistes a l’evolució que ha sofert l’educació des de llavors.
  7. El fenómeno de Finlandia (2011), de Sean Faust: Finlàndia, un exemple en educació per a tots els països. Un documental que repassa algunes de les claus de l’èxit finlandès.
  8. Waiting for Superman (2010), de Davis Guggenheim: En una crítica mordaç a l’educació tradicional, aquest documental ens recorda que més enllà de les xifres l’educació són noms, històries. Vides d’alumnes que perden la creativitat i el potencial innat atrapats en un sistema educatiu-parany
  9. Superdotados, al este de la campana de Gauss (2009), de Luis Mora y Adolpho Cañadas: Un documental que intenta reflectir la difícil situació per la qual passen moltes persones en aquestes circumstàncies. Recull testimoniatges d’adults superdotats que valoren un sistema educatiu que els ha empès al fracàs, així com opinions de pares, professors i experts en la matèria que plantegen solucions.
  10. “Pensant en els altres” Children full of life (2002), de Toshiro Kanamori: Una escola, 35 alumnes en classe, 1 professor, Toshiro Kanamori, i un objectiu: SER FELIÇOS i aprendre a pensar en els altres. Ha estat premiat en nombrosos festivals per la dolçor que transmet en l’ensenyament i pel càntic a la vida que representa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *