La millor mestra del món!

Entrevista a Sílvia Blanch: Els sermons ens deixen tranquils als pares però no són gaire efectius !
8 / juny / 2015
Una persona és una persona a través dels altres!!
15 / juny / 2015
Nancie Atwell

Nancie Atwell

Avui us proposem un article que hem trobat publicat al diari Ara del passat dia 17.03.2015 i que ens parla dels aspectes més interessants dels pensaments de Nancie Atwell, considerada amb el premi Global Teacher Prize ( el que més s’acosta als premis Nobel de l’ensenyament).

Ha aconseguit que els seus alumnes llegeixin una mitjana de 40 llibres l’any, el secret diu, és que els alumnes trien el que volen llegir i sobre el que volen esciure. Segons ella, els professors han de donar llibres que els nens i joves siguin capaços d’estimar.

En aquesta entrevista, aquesta mestra que va començar a exercir l’any 1973 i que per tant ha viscut molts canvis en el món de l’ensenyament ens mostra algunes conclusions molt interessants sobre la lectura, la motivació dels alumnes i les noves tecnologies !!!

L’article es pot resumir breument en els següents punts:

1. Els professors haurien de donar als nois i noies llibres que siguin capços d’estimar. La lectura es fomenta a través de llibres i textos motivadors i segons l’edat.

2.Començar a llegir des de ben petits fomenta un hàbit que més tard cal convertir en plaer.

3.La tecnologia és un mitjà, no una finalitat. Per tant no centra tot el desenvolupament dels infants amb la tecnologia.

4. S’ha d’ensenyar perquè els alumnes puguin fer un treball autèntic, desenvolupar habilitats i comprendre perquè són importants les assignatures que s’ensenyen a l’escola.

5. La millor professora del món simplement va cada dia a l’escola amb ganes i il·lusió, feliç !

6. Creu fermament en la idea d’innovar sense permís. S’ha de deixar que els mestres desenvolupin la seva meravellosa forma creativa d’ensenyar!

Seguidament us proporcionem el vincle de l’entrevista sencera:

Entrevista a la millor mestra del món !

Igualment us facilitem un vídeo de no més de 4 minuts on la mateixa Nancie Atwel explica que la primera vegada que va entrar en una aula, va sentir que era a casa. A partir d’aquí es va dedicar a ensenyar i va crear el seu propi centre on no només hi ha alumnes, també hi ha professors que van a aprendre la seva técnica per poder-la fer extensiva a altres escoles. Els nens necesiten entendre no només el seu entorn, si no el món, han de tenir curiositat, experiències i empatía, per això els cal veure i viure més enllà de la seva pròpia cultura i ho aconsegueix a través de la lectura.

 

Esperem que gaudiu de l’experiència i la saviesa de la Nancie !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *