Entrevista a Sílvia Blanch: Els sermons ens deixen tranquils als pares però no són gaire efectius !

Com són els infants amb altes capacitats?
1 / juny / 2015
La millor mestra del món!
10 / juny / 2015

Benvolguts amics i amigues del Bloc de Pares, avui dilluns tornem a estar amb vosaltres després d’uns dies que ens hem agafat de descans per dedicar a la festa de la nostra ciutat, la Patum !!!

Avui us proposem una entrevista a Sílvia Blanch, Doctora en Psicologia. Entre l’extens currículum de la Sílvia podem trobar que és membre del grup  de infantil del ICE de la UAB, del grup Tot Família GRAI y SINTE. És experta en formació de professorat sobre temes de famílies, espais familiars, treball en xarxa i aprenentatge cooperatiu. La Sílvia també és coautora del llibre ” A criar fills se n’aprèn?  publicat l’any 2015 per la Fundació Jaume Bofill.  Si voleu accedir al llibre en format pdf, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç:

Llibre ” A criar fills se n’aprèn?”

L’entrevista que ens ha fet arribar la nostra col·laboradora Marta i que  podeu llegir a la web Diarieducació.cat ens parla de temes generals molt centrats en el comportaments de les famílies i destacant conceptes que poden generar debat en matèria d’educació positiva!

En resum, els aspectes que destaquen de l’entrevista són:

1. Els sermons ens deixen tranquils als pares però no són gaire efectius.

2.Cada infant és diferent i no sempre funciona els mateixos mètodes amb diferents infants. No són robots !

3. Els infants han de saber que compten amb el nostre afecte i estimació per créixer a gust.

4. L’educació és un acte de corresponsabilitat entre tots els actors protagonistes: Estat, famílies, escola, esplai, etc…

5. És important dedicar recursos a l’educació perquè els infants d’avui són el futur del demà.

6. La pobresa afecta molt directament a l’autoestima dels infants i això afecta directament al seu comportament.

7. No és cert que més val poc temps i de qualitat amb l’infant. Cal buscar la manera s’estar molt de temps amb els nostres fills i filles.

Si voleu aprofundir en aquesta entrevista que des del bloc de pares us recomanem, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç

Entrevista Sílvia Blanch

Per altra banda, hem trobat a la xarxa un article molt interessant de la mateixa Sílvia a una web de la qual ja us en hem parlat i que són el debats de l’Educació de la Fundació Jaume Bofill i on trobem respostes de personalitats del món de l’educació.

L’article està centrat sobre 3 coses que ha après la nostra protagonista i que són tres respostes a 3 preguntes relacionades amb l’educació!

Si el voleu consultar i llegir, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç:

3 coses que ha après Sílvia Blanch

Finalment us proposem saber una miqueta més sobre tots aquests aspectes que heu llegit en l’article anterior del diarieducació.cat a través d’un vídeo que té una durada de 13 minutets i que resumeix molt bé la filosofia de la criança positiva, anomenada Parentalitat Positiva !!!!

 

 

Esperem que gaudiu de tots aquests recursos i plantejaments que potser no són nous però que sí són molt interessants per les famílies!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *