6 consells útils per educar en la responsabilitat !!!!

Avui us proposem una nova entrada dels amics del  bloc educatiu de SM conectados, un portal del que ja us en hem parlat diverses vegades i que creiem que és molt interessant !!!!

Avui concretament us proposem una infografia, es a dir, un pòster on trobareu 6 consells per educar els nostres infants a ser responsables i autònoms davant el futur que els espera !!!

Ja us avancem que no són idees noves però si que a vegades cal que ens les remarquin per pensar-hi !!! De ben segur que seguint aquests consells alguna coseta positiva en sortirà !! Per això des de bloc de pares el compartim amb vosaltres !!!

Els 6 consells es poden resumir en :

1. Oferir oportunitats per ser responsables: no cal sempre premiar per complir una responsabilitat. Exemples: posar la taula, regar les plantes, recollir les joguines, etc…

2. Ensenyar a prendre decisions: Sempre que sigui possible hem de procurar que aprenguin dels errors per futures decisions.  Exemples: oferir missatges com

a.El que importa és intentar-ho

b.Abans d’actuar s’ha de pensar

c. Digue’m que penses sobre…

3.Fomenta la seva independència: no per ser petits deixen de tenir capacitat per fer les coses. Exemple: fer esport, llegir i fer deures sol, mantenir horaris curts de cònsoles i videojocs.

4. Donar bon exemple: Els infants aprenen per imitació del que veuen en el seu entorn. Exemples: tractar-los amb respecte i amor, respectar als altres, mostrar interès pel que fan, etc…

5. Ensenyar-los a pensar de forma crítica: Aconseguir ser crítics però sense perdre el respecte i des del punt de vista de ser constructius i no destructius. Fomenta l’hàbit d’accions com fer preguntes, contestar a les seves preguntes, extreure conclusions positives, evitar la crítica destructiva i els comentaris intolerants.

6.Establir normes clares: fixar normes comprensibles i estables. És necessari que les normes compleixin aquests requisits:

a. Estiguin visibles ( penjades a la nevera o a l’habitació9

b. Adaptar-les a l’edat de cada infant

c.Al redactar-les podem mirar de negociar amb ells o elles. Tenen alguna cosa a dir.

Si voleu veure la infografia sencera, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

http://blog.smconectados.com/2014/03/23/seis-sencillos-consejos-para-educar-hijos-responsables/

Esperem que gaudiu dels bons consells dels amics de SM Conectados !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *