6 consells útils per educar en la responsabilitat !!!!

Sant Jordi: Llibres i roses
22 / abril / 2015
David Bueno: "La mirada d'aprovació d'un mestre es més gratificant que un 10"
29 / abril / 2015

Avui us proposem una nova entrada dels amics del  bloc educatiu de SM conectados, un portal del que ja us en hem parlat diverses vegades i que creiem que és molt interessant !!!!

Avui concretament us proposem una infografia, es a dir, un pòster on trobareu 6 consells per educar els nostres infants a ser responsables i autònoms davant el futur que els espera !!!

Ja us avancem que no són idees noves però si que a vegades cal que ens les remarquin per pensar-hi !!! De ben segur que seguint aquests consells alguna coseta positiva en sortirà !! Per això des de bloc de pares el compartim amb vosaltres !!!

Els 6 consells es poden resumir en :

1. Oferir oportunitats per ser responsables: no cal sempre premiar per complir una responsabilitat. Exemples: posar la taula, regar les plantes, recollir les joguines, etc…

2. Ensenyar a prendre decisions: Sempre que sigui possible hem de procurar que aprenguin dels errors per futures decisions.  Exemples: oferir missatges com

a.El que importa és intentar-ho

b.Abans d’actuar s’ha de pensar

c. Digue’m que penses sobre…

3.Fomenta la seva independència: no per ser petits deixen de tenir capacitat per fer les coses. Exemple: fer esport, llegir i fer deures sol, mantenir horaris curts de cònsoles i videojocs.

4. Donar bon exemple: Els infants aprenen per imitació del que veuen en el seu entorn. Exemples: tractar-los amb respecte i amor, respectar als altres, mostrar interès pel que fan, etc…

5. Ensenyar-los a pensar de forma crítica: Aconseguir ser crítics però sense perdre el respecte i des del punt de vista de ser constructius i no destructius. Fomenta l’hàbit d’accions com fer preguntes, contestar a les seves preguntes, extreure conclusions positives, evitar la crítica destructiva i els comentaris intolerants.

6.Establir normes clares: fixar normes comprensibles i estables. És necessari que les normes compleixin aquests requisits:

a. Estiguin visibles ( penjades a la nevera o a l’habitació9

b. Adaptar-les a l’edat de cada infant

c.Al redactar-les podem mirar de negociar amb ells o elles. Tenen alguna cosa a dir.

Si voleu veure la infografia sencera, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

http://blog.smconectados.com/2014/03/23/seis-sencillos-consejos-para-educar-hijos-responsables/

Esperem que gaudiu dels bons consells dels amics de SM Conectados !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *