La missió educativa: ensenyar a pensar !!!!

35 contes ideals per treballar les emocions !
16 / març / 2015
Aprendre a gestionar la frustració!
21 / març / 2015

robet swartzAvui us proposem una doble entrada de dos articles que ens han enviat la Neus i la Marta i que són dues entrevistes de dues persones referents en el camp de la psicologia i que totes dues caminen en una mateixa direcció: l’error en l’educació és ensenyar a NO PENSAR !!!!

 

En primer lloc us proposem una entrevista a Ferran Salmurri, psicòleg i referent en el món de l’educació i del qual ja us hem fet diverses referències en el blocdepares !!!!

Tal com diu el títol de l’entrevista, per Ferran Salmurri “l’error dels pares (educadors) és que ensenyem a obeir enlloc de pensar”. Aquest titular ja ens mostra on radica el missatge de l’entrevista en el sentit que avui en dia no ens acostumem a pensar, a ser creatius sinó a seguir amb el que ens marquen !!! En Ferran parla d’una societat on els sentiments estan automatitzats sense qüestionar-se si som feliços o que ens afecta més o menys.

En resum, segons Ferran Salmurri, hem de passar de convertir la vida en un judici permanent i deixar de jutjar la gent aplicant sentències. Tot això no ajuda al creixement emocional.

Si voleu llegir l’entrevista sencera, ho podeu fer en el següent enllaç:

“L’error dels pares és que ensenyem a obeir en lloc de pensar”

En segon lloc, us proposem una entrevista a Robert Swartz, un dels pioners del pensament crític i doctor en filosofia.

Aquest expert en creativitat educativa ens parla del concepte “aprenentatge basat en el pensament” i que es basa en fomentar l’educació en base a pensar i crear i no tant seguir unes pautes marcades en el currículum.

Segons Robert Swartz, aquesta manera d’aprendre és molt més motivadora i agradable per l’alumne cosa que fomenta que l’aprenentatge sigui més profund i millora les habilitats de cadascú.

Si voleu llegir l’entrevista sencera, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

“Hay que enseñar a pensar más que a memorizar”

També us proposem un vídeo que és una entrevista al mateix Robert Swartz a Think1. TV  i que està en anglès però que és un bon resum de la seva filosofia en més de 6 minuts!!!

Si voleu veure l’entrevista podeu clicar el següent enllaç:

Entrevista Robert Swartz

Esperem que gaudiu d’aquests articles tan interessants sobre educació i pensament!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *