35 contes ideals per treballar les emocions !

Roger Schank: S'aprèn fent
12 / març / 2015
La missió educativa: ensenyar a pensar !!!!
18 / març / 2015
nati

Nati Bergada

Avui us proposem una nova entrada dedicada a les emocions i els sentiments!!!! L’article d’avui, i que ens ha facilitat la Mireia a través del Facebook, ens enllaça amb la web d’una mestra de primària de Escola Mare de Déu del Sol del Pont i que es diu Nati Bergada Bofill !!

 

 

Nosaltres hem seguit el bloc de la Nati i hem trobat molts recursos i moltes recomanacions que treballen en la idea de gestionar les emocions que de ben segur ens serviran per altres articles !!!

Avui, però, us volem explicar un article que la Nati ha penjat en el seu bloc sobre contes infantils que poden ajudar-nos a treballar, gestionar o aflorar les emocions i/o sentiments dels nostres fills i filles i que no necessiten moltes hores de dedicació però sí una certa constància !

Tal com està explicat al bloc de la Nati (http://natibergada.cat/) :

“Treballar les emocions a l’escola ( i nosaltres afegim a casa) és molt important. Com a mestre/a, cal que ensenyis als teus alumnes a gestionar les propies emocions: controlar la ràbia, conèixer la por, acceptar els errors, tenir empatia, tenir una bona autoestima …

Els contes poden ser una eina molt útil per treballar amb els infants. A partir del conte els nens/es poden verbalitzar allò que és tan difícil d’expressar, les  nostres emocions i els nostres sentiments.

El conte pot ser un molt bon punt de partida per iniciar debats interessants amb els teus alumnes.”

Entre tots aquests títols podeu trobar aquests que us resumim especialment perquè els coneixem o en tenim referències:

1.El monstre de colors. Il·lustradora Anna Llenas. Editorial Flamboyant

El Monstre de Colors no sap què li passa. S’ha fet un garbuix d’emocions i ara li toca desfer l’embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà a petits i a grans en el fascinant llenguatge de les emocions.

Aquest conte ens ajudarà a treballar i identificar les diferents emocions a partir dels colors i donarà peu a fer petites reflexions de com ens sentim i quines emocions hem experimentat.

el-monstre-de-colors

2.La col·lecció Toni i Tina. Editorial Castellnou.

Aquesta col·lecció està composta de quatre volums i al final de cada història hi ha una guia adreçada a familiars i educadors. En aquesta guia d’una forma directa i clara s’explica l’emoció bàsica que es tracta al conte. També ofereix consells i orientacions que ajuden a identificar i gestionar positivament l’emoció que es treballa en aquell moment.

dsc00342

3.T’estimo (quasi sempre) Il·lustradora Anna Llenas. Estrella Polar

Per què un mateix tret d’una persona fa que de vegades ens agradi i d’altres ens molesti? En Lolo i la Rita són amics malgrat les seves diferències. Acceptar-les sovint no els és fàcil. Però qui els va dir que ho seria? Un conte per a nens i grans que ens parla de tolerància i de l’acceptació d’allò que és diferent, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.

baixa (3)

4.El punt. Peter H. Reynolds. Cercle de lectors.

El Punt és una preciosa faula sobre l’esperit creatiu que tenim tots al nostre interior. Peter H. Reynolds fa una empenta a tots aquells que tossudament ens entestem a dir que no sabem o no podem expressar-nos artísticament, i ens anima a tots a”fer la nostra marca”.Un conte molt útil per treballar l’autoestima i la creativitat.

377g-300x225

5.El pirata de les estrelles. Albert D. Arrayás. Babulinka Books

Aquesta és l’aventura del pirata Ulisses el Barba-Roig. Un pirata que tenia tanta gana que un dia va decidir menjar-se totes les estrelles. Però com s’ho farà per arribar al cel? I què en dirà la lluna de quedar-se tota sola? Una divertida i delicada història amb sirenes, remolins de vent, balenes gegants, cofres amb tresors i moltes estrelles.

El llibre ve acompanyat d’exercicis d’educació emocional per aprofundir al màxim en l’objectiu del llibre.

baixa (2)

6.El gran llibre de les emocionsEsteve Pujol i Pons, Carles Arbat, Rafael Bisquerra Alzina. Editorial Parramón.

Segur que vols trobar-te de gust entre els companys; que t’acceptin i que vulguin estar amb tu. Saps que tot això no sempre és fàcil. En cada un dels 20 contes, hi descobriràs algun petit secret que t’ajudarà a conviure millor amb els qui t’envolten.

baixa (1)

7. Exploradors EmocionalsMaria Mercè Conangle, Jaume Soler. Editorial Parramón

Aquesta col·lecció ofereix un enfocament nou, creatiu i revolucionari dins de l’educació emocional. Ecologia emocional és l’art de gestionar de manera sostenible, el nostre món emocional, de tal manera que la nostra energia emocional ens ajudi a ser millors persones, per millorar la qualitat de les nostres relacions personals i el món en què vivim.La vida és un apassionant viatge ple de territoris molt diferents. Per embarcar-nos en ell haurem de comptar amb l’”equipatge” més apropiat i tenir molts desitjosos de trobar i descobrir tresors. ¿Voleu formar part d’aquesta aventura i convertir-vos en veritables exploradors emocionals?

51b-67mYX-L._SX258_BO1,204,203,200_

8.El nen gris. Lluís Farré EstradaGusti (il·lustr.) Editorial La galera.

Excel·lent àlbum il·lustrat que explica la història d’un nen que, quan neix, és totalment gris i insensible a la realitat que l’envolta. Fins que no li passa un fet excepcional, no descobrirà la importància de les emocions. Premi Hospital Sant Joan de Déu 2006 – Premi Serra d’Or 2007 – Premi Junceda 2007 (Il·lustració) – The White Ravens List 2007

9. Contes per ser feliç: Històries per ajudar els més petits a viure millor (LA LLUNA DE PAPER)

Un recull de contes pensat perquè grans i petits llegiu junts i parleu de les coses que us preocupen. Cultivar de ben petits la intel·ligència emocional ens proporciona aquells recursos necessaris per fer front a la vida adulta. Per això, al final de cada conte, trobareu una guia que us ajudarà a treballar les emocions presentades.

baixa

10.Emocions i Sentiments – Contes i Cançons. Dàmaris Gelaber

Un disc – llibre amb 6 contes il·lustrats i un disc que inclou els contes i les seves cançons. Cadascún dels contes tracta un tema que té a veure amb les emocions i els sentiments que el nen experimenta al llarg del seu desenvolupament.

51+KsLkwdYL._SS280

Si voleu saber quins contes són, cliqueu el següent enllaç:

35 contes imprescindibles per treballar emocions

Esperem que gaudiu del recull de 325 contes que nosaltres hem trobat molt encertada!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *