Més del 80% de les malaties físiques tenen un orígen emocional!

Cinc aprenentatges que tot alumne hauria d'aprendre a l'escola
28 / gener / 2015
Coses que SI has de dir i coses que NO has de dir als teus fills/es.
2 / febrer / 2015

Anna Colom

Avui us proposem la lectura d’una entrevista que ens ha enviat la Judith i que el diari Ara li va fer a la terapeuta Anna Colom el passat 14.11.2014 i que amb el seu titular ja podem tenir una idea molt aproximada del que ens vol fer reflexionar ¡!!

El 80% de les malalties físiques tenen un origen emocional, és el títol d’aquesta entrevista on l’Anna ens explica en primera persona fins a quin punt la nostra estabilitat emocional ( i la dels nostres petits) pot afectar en l’aparició de malalties que aparentment no tenen res a veure amb el nostre equilibri emocional.
Seguidament us passem una explicació de l’entrevista :
L’Anna Colom (Barcelona, 1971) sap de què parla quan diu que la teràpia pot ajudar a superar el dolor emocional i físic. Aquesta terapeuta, que des de la setmana passada imparteix els cursos Com gestionar el dolor físic i emocional a l’Espai Alè de Barcelona, assegura que totes les malalties parteixen d’un problema emocional i que, trobant-ne l’origen, la persona podrà millorar. Ella mateixa va viure un infern quan li van diagnosticar una malaltia degenerativa que va acabar superant gràcies a la teràpia i a un canvi radical de vida.
Si voleu llegir l’entrevista sencera, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç:
Més del 80% de les malalties físiques tenen un origen emocional

Per altra banda i molt relacionat amb la informació anterior us fem arribar un altres reportatge del diari Ara del dia 05.01.2014 i que ens ha fet arribar la mateixa Judith on es relaciona de manera directa la meditació amb la millora del nostre estat saludable i del nostre estrés.
Seguidament us fem cinc cèntims del reportatge:
Centrar-se en el present ajuda a reduir els nivells de cortisol, l’hormona de l’estrès, segons suggereix una altra investigació del Projecte Shamatha a la Universitat de Davis, a Califòrnia. Aquesta estratègia, doncs, la base de l’estat meditatiu, seria molt útil a l’hora de disminuir els nivells de cortisol, una hormona que produeix la glàndula renal associada amb l’estrès físic i emocional. La secreció prolongada de l’hormona té importants efectes adversos.
“La idea que podem entrenar les nostres ments per fomentar hàbits mentals més saludables i que aquests hàbits poden reflectir-se en les relacions entre la ment i el cos no és nova, ha existit des de fa milers d’anys a través de diverses cultures i ideologies”, afirma en un comunicat Tonya Jacobs, al capdavant del projecte”
Si voleu llegir el reportatge sencer, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç:
La meditació afecta als gens
Esperem que gaudiu amb la lectura d’aquests dos articles!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *