Estem patologitzant tots els problemes !!!

La importància de la lectura (Manual perquè els fills llegeixin)
12 / gener / 2015
El Petit Explorador !!!
16 / gener / 2015
Jose Antonio Marina

Jose Antonio Marina

Aquest és el titular de l’entrevista que el diari Ara li va fer al conegut pedagog i educador José Antonio Marina el passat 28 de desembre ,  i del qual ja us en hem parlat diverses vegades ! Aquesta entrevista ens l’ha fet arribar la nostra bona col·laboradora Marta!

 

En aquest cas us fem arribar una entrevista molt interessant sobre el nostre rol d’educadors/es i de com el podem anfocar sense pors, reticències i per aconseguir una educació integral !!!

L’entrevista és molt complerta però nosaltres us donem algunes pautes en forma de punts i si us interessa ( que de ben segur que sí) podeu clicar l’enllaç de tota l’entrevista:

1.Quins verbs conjuga un educador?  Acompanyar, impulsar…

2.Com es guanya la confiança? L’autoritat és quan aconsegueixes influir en una persona, però no per mètodes coactius sinó perquè aconsegueixes que et respecti. Els nois i noies són llestos i saben de qui es poden fiar i de qui no

3.Com es combina l’educació buscant l’interès o l’estímul amb la tesi que un procés d’aprenentatge requereix esforç? Tots els nens tenen afany d’aprendre i tots gaudeixen aprenent. El que s’ha de fer en tot moment és veure com podem fomentar la curiositat i el gust per aprendre.

4. No cal buscar la felicitat cada dia. Aristòtil deia que la felicitat no és un estat, la felicitat és una activitat. I que no es pot buscar directament. La felicitat és una cosa que acompanya una activitat. Quan estàs jugant no estàs buscant la felicitat, estàs gaudint amb el joc. Una part important dels models educatius que proposem a la Universitat de Pares són intentar aconseguir que cada noi i noia descobreixi amb què gaudeix.

Si voleu llegir l’entrevista sencera, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç:

“Estem patologitzant tots els problemes”

Esperem que us agradi la seva lectura !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *