Per què deixem de llegir?

II Edició de la Fira del Joc a Berga: Jugues o et Plantes?
3 / desembre / 2014
Els avantatges de tenir germans
10 / desembre / 2014

no magrada llegirA nou de cada deu nens els apassionen els contes i saber llegir. En canvi, pràcticament la meitat dels joves d’entre 14 i 24anys assegura que no llegeix llibres o en llegeix pocs perquè no li agrada, no li interessen o no té temps. Hi ha moltes raons que allunyen els adolescents del plaer de la lectura.

“Hi ha cert prejudici dels adolescents cap a la lectura perquè s’associa a una cosa molt acadèmica, de bon estudiant”. “La lectura és una activitat complexa, que requereix esforç i que necessites exercitar molt perquè t’agradi”. “La ficció s’ha diversificat i els joves tenen altres gèneres com el cinema o els videojocs per aconseguir-la”. “No tenen temps i sí altres interessos”. “A l’escola hi ha molta lectura obligatòria”. “Pares i professors tampoc no llegeixen”.

L’article del diari Ara “Perque deixem de llegir” aprofunditza amb tots aquests temes i ens recorda el paper essencial de la família per impulsar l’hàbit de lectura. Un bon tema per reflexionar-hi i intentar aconseguir que els nostres fills i filles es converteixin en grans lectors/es.

Us recomanen la seva lectura !!!!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *