Lletra de pal, lletra lligada o teclat QWERTY ?

Xerrada sobre intel·ligènci emocional a Gironella
29 / novembre / 2014
II Edició de la Fira del Joc a Berga: Jugues o et Plantes?
3 / desembre / 2014

mans i teclat mans i llapisHem començat la setmana amb una notícia sorprenent: Finlàndia anuncia que deixarà d’ensenyar caligrafia a les escoles. L’estat finlandés que representa el model educatiu exemplar per excel·lència, adopta una mesura sorprenent. Els seus alumnes ja no escriuran amb lletra lligada i només serà obligatoria la lletra de pal. Amb aquesta desició s’ha tornat a obrir el debat sobre l’escriptura: Té sentit invertir hores i hores perquè un nen/a ajunti les lletres de forma bonica amb un llapis? Escriure a mà és del segle passat? Aprendre mitjançant les noves tecnologies és millor o pitjor?

Com que des del blocdepares no sabem respondre a totes aquestes preguntes, us adjuntem tot un conjunt d’articles que reflexionen sobre el debat de l’escriptura amb diferents visions i punts de vista, perquè cadascú en pogui extreure la seva opinió:

– “Finlandia, el país modelo en la educación mundial, acaba con la escritura a mano“. El Confidencial.

– “Un ejercicio en cuestión“. La Vanguardia

– “Escribir a mano es del siglo pasado“. El blog de Enrique Dans

– “Los riesgos de dejar de escribir a mano“. Diario ABC

– “Por qué cultivar la escritura a mano“. bloc de Yahoo

– “Schools will start teaching typing instead of longhand“. Helsinki Times. The News from Finland

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *