Fem menys cas als nostres fills i filles!

l'Home orquestra !!!
17 / novembre / 2014
Parlem de drogues
24 / novembre / 2014
Sobreprotegir és bo?

Sobreprotegir és bo?

Avui us proposem un article que hem trobat al suplement ES del maig de 2013 del diari la Vanguardia i que tot i que ens ha agradat molt pot resultar tema de debat entre vosaltres !!!

Des de sempre la relació pares/mares i infants ha estat difícil en el sentit de trobar l’equilibri entre el que volem nosaltres i el que volen ells/elles. Aquest equilibri sempre demana sacrificis o cedir en les negociacions per ambdues parts.

Precisament el fet de negociar i el desgast que provoca fa que algunes vegades aparegui el concepte central d’aquest article: la hiperpaternitat !!!!

Moltes vegades hem parlat que hem de centrar esforços per estar amb els nostres fills i filles, que hem d’estar-hi més hores i que ells/elles ens necessiten a prop.

Però això no cal confrondre-ho amb la hiperpaternitat, amb el fer de sobreprotegir els nostres infants de manera excessiva, aconseguint l’efecte invers del que busquem, el seu benestar personal i creixement  !!!

L’article ens parla de diferents aspectes sobre els que podem reflexionar per valorar si hem passat de ignorar els nostres fills i filles a sobreprotegir-los !!!!

Entre aquests aspectes podem trobar:

1. Fer la motxilla a un infant de 9 anys.

2.Recollir i desar la seva roba bruta.

3. Ordenar l’habitació d’una persona de 7 anys.

4. Donar menjar a un infant de 4 anys.

5. No saber anar a comprar als 12 anys.

Esperem doncs que a part de crear debat, aquest article serveixi per fer-nos conscients del que fem i com ho fem i si amb això estem creant uns infants acomodats i apalancats!!!!

Si voleu llegur l’article:

Feu menys cas als fills

Esperem que us agradi !!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *