10 estratègies per motivar a estudiar!!!!

Pensant en els altres !!!!
29 / octubre / 2014
Tallers: Eduquem en família
3 / novembre / 2014
Tiching Bloc

Tiching Bloc

 

 

 

 

 

 

 

 

Avui us proposem un article que en Toni ha trobat a la xarxa, concretament Tiching Blog, i on hem trobat 10 aspectes o formes d’ajudar als nostres fills i filles a motivar-los perquè vulgins estudiar i tinguin ganes d’aprendre!!!

Encara que l’article va encarat a 10 formes de motivar per part del professor al alumne/a, perfectament podem traslladar-ho immediatament a la relació pares-fills!!!

Nosaltres com a pares i mares ( a nosaltres ens agrada parlar d’educadors/es en general)  som els primers responsables de l’aprenentatge dels nostres fills i filles, de les seves ganes de créixer, de les seves ganes de ser més persona i de sobreviure amb una nota alta l’assignatura de la vida.

Entre les estratègies més destacades, podem trobar accions que ja fem però va bé de tant en tant que ens ho recordin:

1.Reforçar-los positivament: ells són els protagonistes del seu aprenentatge però tu ets un recolzament molt important.

2. No tinguem por a Innovar: ensenyar les coses d’una manera diferent no està renyit amb l’aprenentatge. Atreveix-te a ensenyar-li diferents camins per arribar al mateix lloc.

3. Marca objectiu assolibles: tot el que hagi de fer els nostres fill/es ha de ser assolible, perquè si no és així no els motivarà aprendre. Cada aprenentatge requereix el seu moment, i si ha d’esperar, doncs esperar a que estigui madur per assimilar l’aprenentatge.

4. Hem de ser propers i atents: al final, quan estem acompanyant-lo, cal que els nostres fills/es sentin que ens tenen allà, amb ells i elles i d’una forma positiva i carinyosa, no com si estiguéssim esperant l’error per castigar-lo.

5. Que siguin curiosos !: hem de fomentar que els nostres fills i filles siguin curiosos, que demanin, que es preocupin per entendre el que no han entès a la primera i no es quedin amb el dubte!!

Si voleu llegir l’article sencer, on podeu trobar altres aspectes per motivar els nostres fills i filles, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç:

10 estratègies per motivar l’aprenentatge dels nostres fills/es

Si consulteu aquest bloc anomenat Tiching bloc, podreu trobar molts recursos sobre aprenentatge molt útils per tots nosaltres !!!! Us recomanem que doneu una volta pel bloc i aprofiteu tot el que ens mostra !!!!! Tot suma !!!!

Esperem que gaudiu de l’article !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *