Surt més a compte escoltar !!!!!

Renovar-se o morir !!!
24 / octubre / 2014
Pensant en els altres !!!!
29 / octubre / 2014

saber escoltarAvui us proposem un article que vàrem llegir en el suplement ES de la Vanguardia del 8 de Juny del 2013 i que està relacionat amb el tema del saber escoltar com una virtut imprescindible pel dia a dia !!!!!

 

En l’article queda molt clar els avantatges d’escola, però d’escoltar de veritat, deixant parlar a la resta de gent sense interrompre a cada moment, amb calma, assumint el que ens estan dient, processant el que estem escoltant i generant una resposta pensada i no tant instintiva, etc… Segur que alguna vegada heu sentit aquella frase : ” perquè tenim dues orelles i nomès una boca?”

Escoltar bé, saber escoltar,  no és una tasca fàcil ni senzilla en un món tan ràpid on tot ha d’estar fet al moment i on JO sóc més important que ningú, però tampoc diem que sigui un aspecte que no poguem entrenar i millorar. Com la majoria de vegades, depèn de la nostra actitud i això pot ser un GRAN EXEMPLE pels nostres infants. En un ambient on se sap escoltar, els infants aprendran a escoltar !!!!

El següent article ens parla de molts aspectes relacionats amb escoltar, i nosaltres us resumim els punts més importants en aquest petit exemple que trobareu dins el mateix article i que és el reflex del que ens perdem si no escoltem!!!!

Segons explica un antic conte japonès,Nan-in, un prestigiós mestre durant l’era de Meiji,
va rebre un professor universitari que li va venir a preguntar sobre l’art d’escoltar. Com
era costum, Nan-in va servir el te. Va omplir la seva tassa, i després la tassa del professor
fins a vessar.Després va continuar abocant tè fins que el líquid es va escampar per
la taula i va arribar a terra. El professor, sense poder contenir-se, va saltar:
–El tè s’està vessant. No hi cap ni una gota més!
–Igual com aquesta tassa –va dir Nan-in–, vostè està ple de la seves pròpies idees,
opinions, creences i especulacions. Compuc mostrar-li l’art d’escoltar llevat que primer
buidi la seva tassa?

Si voleu llegir l’article, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

Deixar de parlar, començar a escoltar!

També ens agradaria compartir amb vosaltres aquest vídeo que ja hem penjat fa molt de temps o que podeu compartir amb el vostre entorn i que relaciona el saber escoltar amb les emocions !!! No us el perdeu !!

 

Esperem que gaudiu de la lectura !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *