En els darrers anys, i cada vegada més, els pares i mares ens preocupem per com aprenen els nostres fills i filles. Gràcies als nous coneixements sobre neurociència, comencem a saber com funciona el nostre cervell i d’aquesta manera podem cercar la millor manera d’educar.
Per aquest motiu us proposem la lectura i la xerrada que va donar el biòleg David Bueno, (investigador en genética a la Universitat de Barcelona) sobre neurociència i com podem aplicar-la per millorar-ne l’educació i l’aprenentatge.
En resum podríem dir que:
1.- És important activar l’emoció en els alumnes, per tal de provocar una actitud receptiva a l’hora d’adquirir els coneixements.
2.- Cal destacar la rellevància de motivar els alumnes amb objectius concrets i assequibles. Especialment és important el paper de les recompenses que impliquen el reconeixement social per tal d’aconseguir la motivació.
3.- Convé recordar que els humans aprenem per imitació, i que això inclou especialment el nivell emocional.
4.-És important tenir present la importància del treball cooperatiu com a eina d’aprenentage, la qual cosa està molt vinculada amb la nostra naturalesa d’animals socials.
5.- Costa molt desfer un aprenentatge erroni, i per tant és millor reconèixer que hom no sap una cosa abans que explicar-la malament.
6.- Destacar que la millor actitud per part dels mestres no hauria de ser “vinc a ensenyar” sinó “anem a aprendre”. Si s’actua així, les neurones mirall predisposaran als alumnes a aprendre coses noves.
Us deixem amb el vídeo de la conferència i també el link de la web on podeu saber més sobre el tema.
http://www.recercaenaccio.cat/noticies/xerrada-en-video-com-aplicar-la-neurociencia-a-leducacio/