La frustració com a oportunitat !!!

Com evitar el mal humoramb els nostres fills/es?
5 / setembre / 2014
Una gran diada ! Una lliçó de pedagogia !!
12 / setembre / 2014
Frustració

Frustració

Avui us proposem un article que ens ha fet arribar el Toni i que ha vist publicat al portal FAROS, un portal especialitzat en salut infantil i tot el que envolta als infants amb més de mil consells sobre salut dels nostres fills !!!

En aquest cas, ens parla d’un sentiment o estat emocional que s’accentua en èpoques com l’actual on els nostres infants comencen l’escola i per tant passen d’uns mesos de relaxació a haver de resoldre situacions complicades a l’escola. Estem parlant de la FRUSTRACIÓ, que podem veure com un problema o que per altra banda podem buscar-li un sentit més positiu i veure-la com una oportunitat pels infants, una oportunitat de incrementar l’autoestima,  de millorar el seu estatus social sempre que sigui capaç de superar-la !!!

Com diu el mateix article i a mode de resum, “Tolerar la frustració significa ser capaç d’afrontar els problemes i limitacions que ens trobem al llarg de la vida, tot i les molèsties o incomoditats que puguin causar-nos. Per tant, es tracta d’una actitud i, com a tal, pot treballar-se i desenvolupar-se”

En aquest article de FAROS, ens intenten donar algunes claus per aconseguir superar moments de frustració i nosaltres us l’oferim l’article i un breu resum:

  • Donar exemple amb una actitut positiva
  • Educar en la cultura de l’esforç. És important ensenyar al nen que és necessari esforçar-se. Així aprendrà que l’esforç és, en moltes ocasions, la millor via per resoldre alguns dels fracassos.
  • No donar-li tot fet. Si se li posa tot fàcil al nen i no se li permet assolir els reptes per si mateix, serà difícil que pugui equivocar-se i aprendre dels seus errors per saber com enfrontar-se al fracàs.
  • No cedir davant les enrabiades. Les situacions frustrants deriven, en molts casos, en enrabiades. Si els pares cedeixen davant d’elles, el nen aprendrà que aquesta és la forma més efectiva de resoldre els problemes.
  • Marcar-li objectius. Cal ensenyar el nen a tolerar la frustració marcant-li objectius realistes i raonables, però sense exigir-li que s’enfronti a situacions que, per la seva edat o maduresa, sigui incapaç de superar.
  • Convertir la frustració en aprenentatge . Les situacions problemàtiques són una excel•lent oportunitat perquè el nen aprengui coses noves i les retingui. D’aquesta manera, podrà afrontar el problema per si mateix quan aquest torni se li torni a presentar.
  • Ensenyar-li a ser perseverant. La perseverança és essencial per superar situacions adverses. Si el nen aprèn que amb la constància pot solucionar molts dels seus problemes, sabrà controlar la frustració en altres ocasions.

Si voleu llegir l’article sencer, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç:

COM SUPERAR LA FRUSTRACIÓ SEGONS FAROS

A part del portal FAROS, hem buscat a la xarxa dos vídeos que poden ser exemple que superant la frustració, es a dir, superant aquell moment de dificultat perquè el que volem no ho tenim o ens costa, la sensació de superació ens fa feliços !!!!

El primer vídeo és un curtmetratge molt interessant que s’anomena Todo o Nada i que té una durada de 3 minuts aprox.

 

El segon vídeo, és un vídeo de dibuixos on els protagonistes es troben amb el dilema de com superar una situació conflictiva i millorar tots dos !!!

 

 

Des del bloc de pares creiem que superar elements com la frustració és el camí per aconseguir persones de futur fortes i amb capacitat per superar tots els obstacles a la vida.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *