Envellir és reviure

T'atreveixes a arriesgar?
18 / juliol / 2014
Supermares !!!!!!!!!!
24 / juliol / 2014

ENVELLIR-ÉS-REVIUREAvui us proposem un petit escrit, que ens ha fet arribar la nostra companya Marta, i que ens pot servir per reflexionar-hi durant aquest estiu (sota l’ombra d’un arbre o d’un parasol a la platja).

Us adjuntem el text, que també el podeu trobar el bloc d’ICAP  http://icap.cat/?p=5635

Envellir és reviure.

Estic conduint cap a casa. El dia ha despuntat amb un sol radiant i ara, al migdia la calitja fa evident l’elevada temperatura. Fa una estona que tinc la ràdio posada, o el ràdio, com diuen els de Vic! Quins records! S’em dibuixa un somriure recordant com haviem rigut amb una companya d’universitat! Que n’arriba a ser de curiós el pensament. Només uns quants segons i és capaç de transportar-nos a qualsevol lloc. I perquè deu passar això? Perquè el temps s’atura? perquè decidim agafar l’arxiu del nostre cervell que conté aquesta informació? Però que no estàvem conduint? Què ha passat?

El pensament en uns segons ens pot fer viatjar per el temps, passat, present o futur i per tant,  modificar la percepció de la realitat.

 

Així doncs, un pensament saludable ens apropa a una vida saludable

 

Bé, com us deia, tinc la ràdio posada i estic escoltant un programa de tertúlia molt interessant. El programa s’acaba però la frase amb que s’acomiada l’entrevistada em captiva:  “… perquè envellir és reviure.”

ENVELLIR ÉS REVIURE; veritablement autèntic.

Les tres paraules omplen tots els racons del meu pensament i ben aviat ho veig clar. Darrera d’aquestes paraules s’hi amaga el motor per aconseguir tot allò que ens proposem!

Si fem referència al significat estricte de la paraula motor tenim que un motor és una màquina capaç de transformar l’energia emmagatzemada en energia mecànica capaç de realitzar un treball.

El pensament saludable és un dels motors, és part de l’energia necessaria per desenvolupar la capacitat de decidir si vull que tot continui com cada dia o vull començar a canviar, a esbrinar què passa si faig alguna cosa diferent del que he fet sempre, a confiar que les coses es poden fer d’una altra manera. I és així com el motor transforma l’energia enmagatzemada en energía per aconseguir tot allò que ens proposem.

 Per tant, si canvia el teu pensament canvia la teva realitat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *