Aprendre a conviure amb la malaltia celíaca a l’escola

Excursions amb nens a la Catalunya Central
10 / juliol / 2014
Mites i falses creences del TDAH
16 / juliol / 2014

celiacEl nostre company Toni ens ha passat un article molt interesant sobre la celiaquia. Que en sabem dels celíacs ? A part de la intolerància al gluten, s’han d’establir tot un sistema de col·laboració i cooperació entre alumnes, pares, mares i escola. Com diu l’encapçalament de l’article: “Cada cop amb més freqüència, ens trobem alumnes amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries diverses a les nostres aules. Els investigadors indiquen que, aproximadament, un de cada cent alumnes és celíac. Davant d’aquesta realitat, resulten absolutament necessàries la comunicació i la complicitat entre la família i l’escola, perquè el nen passa tota una jornada escolar (pati i menjador inclosos) envoltat d’un seguit de persones que conviuen amb ell i que, per tal d’ajudar-lo a preservar la seva salut, han d’estar ben assabentats dels trets característics de la seva intolerància.”

D’aquesta manera, segurament el nostre fill/a o un dels seus companys/es de classe és celíac. Amb la qual cosa, com més coneguem la malaltia, més fàcil serà la seva acceptació i normalització. Per llegir tot el text cliqueu a http://www.educat.cat/bloc/?p=3132

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *