Recomanació de jocs: El bagul de Djeco !!!!

On anem ?: Juguem Jugant i Reis Mags a Berga
2 / gener / 2014
L'amistat i la lleialtat: un vídeo que parla per sí sol!
7 / gener / 2014
Djeco

Djeco

Durant aquestes festes us anem recomanant jocs de tauler i/o de taula per poder posar a la carta dels reis!!!! Quan hagin passat les festes aprofitarem aquestes entrades i començarem a fer uns vídeos tutorials de com es juguen a aquests jocs, per aquells que us els hagin portat!!! Però això serà a partir de la setmana vinent!!!!

Avui us proposem 2 jocs de la marca francesa Djeco que considerem com a jocs molt entretinguts i que són un èxit segur!!!

1. PIOU PIOU

És un joc de cartes que a opinió personal creiem que és un dels millors jocs de la marca. És un joc molt senzill, amb normes molt clares, molt fàcil de jugar i un joc molt familiar, es a dir, on hi pot jugar des del més petit al més gran!!!! És un joc ideal per portar a sobre a qualsevol lloc i jugar una partida mentre esperem o a la platja!

El joc està recomanat per jugadors/es de més de 6 anys i per fer una partida necessitem ser mínim 2 jugadors. Una partida dura aproximadament entre 10 i 15 minuts!!
L’objectiu del joc és aconseguir ser el primer en tenir 3 pollets. Amb la combinació de les cartes podem obtenir un ou, robar un ou a un altre jugador i fer néixer els pollets.

Seguidament us passem una ressenya que hem trobat a la web caleidoscopio kids i que explica molt bé el joc:

Reglas del juego: Piou Piou es un juego que tiene como objetivosalvar al mayor número de polluelos de las garras del temido lobo. Hay lio en el gallinero, ¿te atreves a solucionarlo? ¿Que hay que hacer para jugar?

Colocar al pila de huevos en el centro con la cara “huevo” al descubierto.
Se mezclan todas las cartas.
Se reparten 4 a cada jugador.
El resto de cartas se coloca en el centro al lado de los huevos.

¿Empezamos a jugar o que?

Comienza siempre jugando el jugador más joven que para eso es el pequeño. Cada jugador puede realizar las siguientes acciones en su turno:
Poner un huevo, para ello hay que tener las cartas de Gallina, Gallo y Nido.
Hacer nacer un huevo, para ello debe tener dos cartas Gallina.
Robar un huevo a otro jugador (solo el huevo, el polluelo no se puede) teniendo una carta zorro. El otro jugador se puede defender si tiene dos cartas Gallo del ataque del zorro. Estas dos cartas de Gallo serán eliminadas en el bote y se tomarán otras dos.

Si no tenemos cartas para hacer ninguna de estas acciones, robaremos una del bote y nos quedaremos con la que más nos convenga para formar acciones.

Al final de cada turno el jugador roba del bote las cartas necesarias para tener siempre 4 cartas. Ningún jugador podrá realizar ninguna acción justo después de robar cartas del bote, tendrá que esperar su siguiente turno.

¿Cuando termina?

Cuando alguien gana.

¿Quien gana?

Aquel que consigue tener 3 polluelos”

Piou piou

Piou piou

2. HOP HOP HOP

Aquest joc és un joc cooperatiu, on l’objectiu és comú a tots els jugadors i tots guanyem o tots perdem i cap jugador/a té el paper de “dolent”. És un joc on s’hi combinen dos factors ideals per les edats més petites i que són l’atzar a través d’un dau i l’habilitat mitjançant el fet de treure unes peces d’un pont.

Tot i no ser un joc trepidant, creiem que és un molt bon joc tant per treballar el tema de la cooperació com sobretot el  fet que guanyar o perdre no es focalitza sobre una persona sinó que queda diluït en el grup de joc.

Com funciona? Molt senzill !!! Els jugadors som els amos d’una colla de xais, una pastora i el seu gos i els tenim situats en un prat a la muntanya en un inici (1acasella). El nostre objectiu és traspassar tot el grup de xais, la pastora i el seu gos a la última casella ( n’hi ha 4) que és la granja. Per fer-ho llencem el dau a cada torn i el dau ens diu si podem moure una peça a una altra casella (prat, granja o pont) o si hem de treure un dels pilars del pont  ( 3a casella). Si durant la partida, al treure els pilars que aguanten el pont, aquest ens cau i no han passat totes les fitxes ( es a dir n’han quedat a la banda de la muntanya i/o prat) perdem la partida i si totes les fitxes arriben a la granja abans que caigui el pont hem guanyat!

Per si ho voleu veure, seguidament us passem un vídeo en francès que explica dos jocs de Djeco: Pirates i Hop Hop Hop

Vídeo Hop Hop Hop

Durant l’any 2014 us mostrarem més jocs d’aquesta marca ja que és una marca especialitzada ens jocs senzills però molt divertits i ideal per iniciar-se en el món del joc de tauler!!!

A Berga podeu trobar els jocs d’aquesta marca a la botiga Juguem Joguines del carrer Major !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *