El dia mundial dels Infants (Educació i esplai)

Pesquem peixos?
25 / novembre / 2013
Un vídeo per gaudir
29 / novembre / 2013

esplaiEl passat dimecres dia 20, era el dia internacional del dret dels infants. I des del bloc de pares no volíem deixar passar l’oportunitat de dedicar-n’hi una entrada. Els més petits d’aquests planeta, tenen tot un seguit de drets (i també de deures, no cal oblidar-ho) que cal preservar. Els més grans, hem de lluitar activament perquè es respectin; ja que ells i elles són el futur de la nostra societat.

De tots aquests drets, en voldríem destacar un, el de l’article 31: el dret dels infants al joc i a participar en activitats culturals, artístiques i lúdiques. En aquest sentit, us adjuntem dos articles que han aparescut a diaries i revistes aquesta darrera setmana, de la importància de l’educació en el lleure en els infants. Tots els articles són molt curtets (menys de 3 minuts per cadascun) on es reflexiona sobre l’educació en el lleure i la importància pels infants.

1.- El primer a la revista Estris, i escrit per la Maria Valencia (directora del Moviment de Centres d’Esplai Cristians de Catalunya) i vinculada a la Fundació Pere Tarres, on es parla del dret del lleure per part dels infants.

Link: Article revista Estris

2.- El segon, al diari La Vanguardia, escrits per Josep Oriol i Rafael Ruiz (de la Fundació Pere Tarres) i per Rafael Mendia (de la AISI HEZI Fundazioa para la promoción del tiempo libre educativo). On posen l’accent en la importància dels esplais i centres d’escoltisme en la formació emocional com a persones, de tots els nens i nenes que gaudexin de l’educació en el lleure.

Link: Article La Vanguardia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *