5 fites a assolir perquè siguin més ordenats

Little Hero App: una app infantil per aprendre a ser responsable i gestionar el temps
13 / novembre / 2013
Un bloc molt recomanable: Educació i les TIC
20 / novembre / 2013

desordeL’orde és una de les preocupacions més comunes entre els pares i les mares. Com fer-ho perquè els nostres fills i filles siguin ordenats? A continuació us presentem 5 fites per aconseguir-ho:

  • Comenceu per donar exemple. L’ordre es transmet sense adonar-nos-en. Si som ordenats, aprendran a ser-ho espontànimanet. L’ordre no és només tenir les coses a lloc, també és respectar els horaris del menjar, del son i les pautes diàries d’higiene personal, entre moltes d’altres coses.
  • Cal explicar-li perquè cal ser ordenat. “Si endreces les coses al seu lloc, demà les trobaràs més de pressa” seria un exemple per fer-li veure que l’ordre no és una mania vostra i que té un sentit respectar-lo.
  • Comenceu marcant-li petites fites. No es pot demanar a un nen que endreci l’habitació si no està habituat a guardar les seves joguines. Posteriorment, se l’ajudar a ordenar l’armari o la llibreria. Així, estimularem la seva capacitat organitzadora i el farem sentir important. També cal que sàpiga que a cada lloc de la casa s’hi fa una activitat. No es poden deixar joguines, per exemple, al mig de la cuina.
  • Paciència i constància. Hi ha nens a qui costa més que altres recollir i endreçar. Quan veieu que tenen interés en endreçar, podeu premiar-los perquè repeteixin el comportament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *