Un joc trepidant:Set!!!!

Brain Picnic: diverteix-te aprenent!!!!
5 / juny / 2013
Màgia? On està el truc???
10 / juny / 2013
Aficionats als senders

Aficionats als senders

Avui us proposem una entrada d’un joc que ens han proposat els amics del bloc aficionats als senders (de qui us recomanem que entreu al seu bloc perquè és realment espectacular!!!!!! El bloc el podeu consultar clicant el següent enllaç:  aficionatsalssenders)

Els amics dels senders ens han recomanat el joc Set del qual n’hem trobat una molt bona descripció a Vilaweb, on fa un temps van fer un seguit de recomanacions de joc de la mà de l’Oriol Comas que ens explicava un altre dels jocs clàssics i que perdura entre nosaltres des de els anys 90: set!!!

Set és un joc de cartes creat per la genetista Marsha J Falco, que el va crear l’any 1974  en el marc d’un estudi sobre l’epilèpsia en un experiment amb gossos  però que no el va publicar fins els anys 90′s arrel de la insistència de la seva família i els seus amics. El joc ha estat editat per Homoludicus. Un joc on els factors bàsics és la rapidesa i la percepció visual dels jugadors.

Les característiques del joc son:

  • Edat mínima de joc: 10 anys
  • Nombre de jugadors: de 2 a 8  jugadors (tot i que i pot jugar una sola persona com a repte personal)
  • Preu: 14 euros
  • Durada aprox: 30 minuts.

El  joc és ideal per aquelles persones que els agradi fer bullir l’olla i sobretot per persones capaces de veure l’objectiu del joc una mica abans que els altres i ser ràpid de reflexos.

La mecànica del joc és força senzilla. Les cartes del joc tenen 4 característiques diferents: nombre de figures  ( de 1 a 3), color (verd, vermell o blau), forma ( capsuleta, onades, rombes) i interior de la figura ( ple, ratllat o buit). Al centre de la taula posem 12 cartes escollides a l’atzar. Tots els jugadors observen i el seu objectiu és ser el primer de trobar un set. Que vol dir un set? doncs hem de triar tres cartes on de cada una de les 4 característiques o totes siguin iguals o totes diferents. Quan un jugador troba un set, pica tres cops a la taula i es comprova. Si és correcte, es queda les cartes. Guanya el jugador que acabi amb més cartes després de jugar totes les cartes de la pila.

Si voleu veure el vídeo de Vilaweb i Oriol Comas cal que cliqueu l’enllaç següent el joc del set.

Si preferiu, podeu descarregar aquest joc en el vostre Smartphone i també el podreu trobar a la versió d’Internet del diari the New York Times.

Esperem que us agradi molt aquest clàssic i que sobretot no us provoqui estrès!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *