“Veintitrés maestros, de corazón”

Polseres vermelles….
25 / març / 2013
Piou Piou: un joc de cartes per tota la família!!!!
29 / març / 2013

veintitresAvui us presentem un llibre, documental i/o pel·lícula sobre l’experiència d’ensenyar i la proposta d’un nou sistema educatiu. Carlos González.  Ha estat professor de matemàtiques i física a l’ensenyament secundari durant 24 cursos. Finalment, al veure’s limitat en el seu desig de practicar un ensenyament basat en els nous paradigmes, va decidir deixar el camí de l’ensenyament oficial i iniciar-ne un de nou, alternatiu al sistema imperant. Durant anys, va poder comprovar com els seus alumnes adolescents enterraven els seus somnis fins a fer-los invisibles. El seu entorn els ensenyava que la “seguretat” era el primer: estàvem creant víctimes. La ràbia que sentia davant tal panorama l’ha reconvertit en creativitat, escrivint un llibre que narra com donar poder als adolescents: “Un mestre decideix crear un ambient màgic en la seva classe per donar poder als seus alumnes. Els ajuda a descobrir els enormes potencials que habiten al seu interior. Els revela un món més enllà de la ment programada i de les creences. Per dur a terme el seu projecte el professor empra curiosos trucs … Els alumnes van resolent els enigmes, que el mestre proposa d’una forma singular. La classe és una creació de tots. El aprendre es transforma en una aventura. A poc a poc, cada alumne es converteix en el seu propi mestre, en una font de coneixement per a ell i els seus companys. La vida es torna màgica: poden viure des del seu cor, sense que les creences els limitin “El seu títol és:” Vint mestres, de cor – un salt quàntic en l’ensenyament-“. En ell es planteja un model educatiu que es basa en descobrir la força interior. Avui pot ser ciència ficció … potser una llavor, però si la nodrim pot generar una forma totalment nova d’ensenyar, en la qual l’ésser humà deixa de sentir-se víctima, per passar a ser el creador de la seva pròpia vida.

Esperem que la llavor germini en el teu cor.

En aquesta adreça podreu trobar el llibre digital “veinti tres maestros, de corazón”.

http://sindamel.files.wordpress.com/2010/02/veintitresmaestrosdecorazon.pdf

Aquí podreu trobar informació sobre la pel·lícula documental basada en el llibre.

http://ladanzadelavida12.blogspot.com.es/2011/08/descartes-no-ana.html

Vídeo de Carlos González autor del llibre.

http://youtu.be/AETXSZOHP-c

La pel·lícula la podeu trobar en el següent enllaç:

http://www.filmin.es/pelicula/entre-maestros

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *