Calaix de recursos: Gencat

La ciutat segons Francesco Tonucci
18 / març / 2013
Pastís de formatge fresc….Que bó!!!!!!
22 / març / 2013
Gencat i les famílies

Gencat i les famílies

Ja fa un temps, us varem parlar de la web Gencat, on podeu trobar consells per mares i pares i l’educació dels nostres fills i filles. Des del nostre bloc, volem llençar una llança pels esforços que dediquen entitats públiques i institucionals a facilitar recursos als educadors que no han inventat però que si han recollit, cosa que facilita la nostra recerca.

La setmana passada, el nostre amic Miquel ens va facilitar l’enllaç de l’ampliació de recursos que ofereix el departament d’ensenyament en matèria d’educació on podem trobar temes molt interessants extrets de diferents fonts de coneixement.

Nosaltres hem donat una volta per la web i hem pogut observar de tot. Des de llibres, material en pdf, vídeos, referències a internet, etc… i de temes tant diversos com jocs, noves tecnologies, xarxes socials, salut, hàbits,afecte i comunicació i que significa ser pares i mares. Tots els recursos estan classificats per trams d’edat que sempre són de 0 a 3 anys, de 3 a 6, de 6 a 12 i de 12 a 16 anys.

A tall d’exemple, us oferim un parell d’exemples de la informació que hi podeu trobar:

En primer lloc podeu consultar un article del portal FAROS ( de l’Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona) que ens parla dels sucres i dels inconvenients de que els nostres adolescents mengin més sucre del recomanat. Si voleu llegir-lo ho podeu fer clicant el següent enllaç:

Els riscos de menjar massa sucre

En segon lloc us oferim el recurs d’un tauler de joc similar al joc de la oca però centrada en el tema de les tasques de la llar. Veureu que aneu a parar a la web de Gencat i a mitja alçada de la pàgina trobareu l’enllaç a el joc de les tasques de la llar.

Esperem que siguin recursos molt aprofitables!!!!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *