Fem una cadena de favors?

Everyday!!! Cada dia……..
28 / gener / 2013
7 claus sobre el son dels infants!!!!
1 / febrer / 2013
Fem una cadena de favors?

Fem una cadena de favors?

Avui us proposem un repte que ens ha arribat a través de Minyons Escoltes i Guies, els coneguts com el moviment Escolta a Catalunya, i que es tracta d’un gest o una colla de gestos que de  ben segur fem però sobre el que potser no hi reflexionem amb els nostres fills i filles i potser ells no són conscients de la seva importància.

us volem parlar del projecte que els escoltes han anomenat la cadena de favors i que us detallem segons la seva explicació seguidament:

“Has ajudat mai un desconegut en una petita acció quotidiana? T’animem a provar-ho i a participar a la Cadena de favors, una iniciativa que que hem engegat a través de l’Eix del Curs de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i que vol despertar la consciència col·lectiva del major nombre de persones possible, intentant arribar a cada petit racó dels nostres barris i pobles.

Es tracta de realitzar una Cadena de favors on cada persona haurà de fer una petita acció d’ajuda a una altra, deixant molt clar que aquesta altra persona que ha rebut el “favor” haurà també de fer-ne un a una altra persona diferent per així seguir amb la cadena.

L’acció pot ser molt simple i de curta durada, quelcom ben fàcil, és més aviat un gest, una manera de fer visible que vivim en societat i que més enllà de compartir un espai podem compartir els nostres coneixements, les nostres habilitats i les nostres aptituds. Mirant més enllà del nostre melic trobarem una persona que de ben segur rebrà amb els braços oberts la nostra ajuda i alhora veurà que ella també té quelcom a aportar.

Com participar-hi?

  1. Primer de tot cal triar a quina persona volem ajudar, l’experiència és molt més enriquidora si és una persona anònima o pràcticament desconeguda, tot i que no ens hem de tancar portes i pot ser algú del nostre entorn.
  2. L’acció pot ser més preparada (vaig a arreglar-li l’aixeta al “senyor Quico”) o totalment espontània (veig una dona embarassada molt carregada i li ofereixo ajuda per a portar les coses a casa seva).
  3. Un cop donada l’ajuda, és molt important explicar que això forma part d’una Cadena de favors i que aquesta persona haurà d’ajudar a algú i seguir, així, amb la cadena.
  4. Per últim, hem de fer d’aquesta experiència un espai d’intercanvi comunitari. Per això, s’ha preparat un petit retallable que es pot descarregar des de la web de la Cadena de favors. Aquest retallable s’ha de traspassar a la persona que rep el favor i cal que aquesta també ho traspassi quan arribi el moment. Es tracta de fer arribar QUÈ HEM REBUT, QUÈ HEM DONAT i D’ON SOM, tot utilitzant el hashtag #cadenadefavors (a Twitter, Instagram…) o enviant un e-mail a cadenadefavors@escoltesiguies.cat.”

Si ho voleu conèixer, us plantegem que mireu aquest vídeo que ja us varem oferir fa molt temps!!!!

Si voleu més informació del projecte, podeu clicar el següent enllaç:

Cadena de favors

Nosaltres des del bloc us convidem a participar a la cadena de favors i que els nostres fills i filles en participin amb nosaltres!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *