Jocs de cordills….

“Caos a les aules” Un llibre d’Antoni Dalmases
7 / gener / 2013
El Mas Style arriba als Playmòbil !!!!!
11 / gener / 2013
Juguem amb el cordill?

Juguem amb el cordill?

Avui us presentem una proposta de jocs senzills, tradicional  i que únicament necessita dos ingredients: cordills i paciència!!!!!

Els jocs de cordills  és un tipus de jocs molt jugat en l’època de quan les nostres àvies i avis treballaven a la indústria del tèxtil i on aprofitaven el temps lliure per jugar amb la mainada amb la seva matèria primera: el fil. Evidenment estem parlant d’un joc tradicional que té un llarg recorregut i que ens pot servir per acostar generacions a casa nostra!!!!

De la mà de la nostra bona amiga Queralt que ens ha enviat aquest document que ha el·laborat el Museu de Matemàtiques de Catalunya, ens ha arribat aquesta proposta de 4  jocs de cordills com el puny, polzes atrapats, el ratolí s’escapa i la mosca.

Tots aquest jocs els podeu intentar fer sense veure la solució, però si voleu aquí us deixem un arxiu pdf on es mostra com poder resoldre tots aquests jocs que podeu consultar clicant el següent enllaç:

4 jocs amb cordill

També aprofitem per penjar un vídeo que hem trobat al Youtube perquè tingueu una mostra en format vídeo de com resoldre el joc de cordills anomenat “el joc del tortell“. Molt adient ara que ja han marxat els Reis Mags i que sempre ens quedarà el record del meravellós Tortell de Reis que encara no hem paït!!!!!!

Esperem que això us enganxi als jocs de cordills!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *