El Lleó jardiner, el primer conte d’Elsa Punset

Sense els jocs no hauríem avançat…
2 / gener / 2013
“Caos a les aules” Un llibre d’Antoni Dalmases
7 / gener / 2013
El Lleó Jardiner

El Lleó Jardiner

Avui us recomanem un llibre-conte (que ens ha fet arribar la nostra col·laboradora Judith) escrit per una autora de moda com és Elsa Punset i de qui seguidament us passem un fragment d’una entrevista al diari Ara.

Pot un lleó fer-se íntim amic d’un ocellet fins al punt de confiar-li el seu secret més gran? És la faula sobre la “força” de l’amor que planteja Elsa Punset en el seu debut en els llibres per a nens, aquells “petits filòsofs”, diu, saturats d’estímuls, sobreprotegits i a vegades descuidats en les qüestions emocionals. ‘El león jardinero’, editat per Destino i il·lustrat per Kim Amate, aprofundeix en la “força dels afectes”, com l’amor i l’amistat, i reivindica “la màgia d’allò quotidià, de la mateixa vida.

No hi ha res millor que les faules, considera l’autora d”El león jardinero’, per abordar “temes difícils” com el de la mort o la pèrdua en general, o per parlar de “la força que té l’afecte en la vida de la gent”. “Els nens, afirma, neixen plens d’afecte i perden capacitat d’afectivitat i de creativitat a mesura que creixen perquè se’ls educa per protegir-se i endurir-se, per oblidar que l’element que va detonar la seva capacitat per superar obstacles és l’amor”. Per Punset, “l’afecte és una capacitat extraordinària que té l’ésser humà, que li dóna molta força, moltes ales” i, no obstant això, lamenta que no s’ensenyi els nens a gestionar les seves emocions.

Amb la faula ‘El león jardinero’, l’autora ha volgut obrir un espai a la reflexió i l’aprenentatge de les emocions. Aquesta faula mostra als petits, segons Punset, la importància de “saber qui són, d’empatitzar amb els altres, de posar-se en la seva pell i veure que encara que semblem diferents, som similars, que les emocions vénen de dins i es poden gestionar i potenciar, i que poden ser amos de les seves vides, no titelles

Seguidament us presentem un vídeo que parla del llibre!!!

Així doncs us recomanem la lectura d’aquest llibre des del bloc!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *