L’ofici de Viure: La intel·ligència Executiva

Aplicacions de tablets (Ipad, Sony,…) per a nens
1 / octubre / 2012
Orgullosos dels nostres fills
5 / octubre / 2012

Avui  us proposem un parell de programes ( un de radio i l’altre de televisió) que parlen d’un nou concepte que ha treballat José Antonio Marina i que l’ha anomenat la Intel·ligència Executiva.

Seguidament us proposem una breu explicació sobre el tema:

La Intel·ligència executiva és una nova manera de definir la intel·ligència humana. Durant molt de temps s’ha pensat que la seva tasca principal era conèixer, però ara sabem que la seva funció essencial és dirigir el comportament mitjançant metes triades, utilitzant el coneixement i la gestió de les emocions. No n’hi ha prou amb emmagatzemar coneixements, no n’hi ha prou amb desenvolupar la intel·ligència emocional. Haver-ho oblidat és la causa de greus problemes personals, educatius i socials. La intel·ligència executiva s’encarrega de fer projectes, prendre decisions, utilitzar els coneixements, gestionar les emocions, mantenir l’esforç, ajornar la recompensa, realitzar metes a llarg termini. Hi té el seu origen la llibertat humana.

Aquesta nova idea d’intel·ligència fa possible una nova pedagogia. Podem educar la gran màquina generadora d’ocurrències, perquè sigui eficaç i brillant, i hem d’educar les funcions executives, per seleccionar-les i posar-les en pràctica. Ambdues coses fan possible l’Educació del Talent. El nostre gran objectiu.
Aquesta intel·ligència no és innata, el nen ha de aprendre-la. Serà el seu gran talent. Ajudar-lo a que ho aconsegueixi ha de ser el gran objectiu educatiu immediat. Estem en l’inici d’una nova era

En Primer lloc, us proposem escoltar l’àudio o podcast del programa l’Ofici de Viure de Gaspar Hernández del  passat 17 de Juny on el tema principal és la Intel·ligència Executiva com la recerca de la eficiència i equilibri entre decisió i emoció!!!

 La Intel·ligència Executiva a l’Ofici de Viure

En segon lloc us proposem una entrevista que té una durada de 28 minuts que en  Josep Cuní realitza en el seu programa actual  “ 8 al dia “ de 8 TV, on Cuní entrevista a José Antonio Marina i ens explica molt detalladament  el tema del seu darrer llibre.

La Intel·ligència executiva: José Antonio Marina a 8 TV

En darrer lloc us proposem les dades dels llibres de Jose Antonio Marina  dels quals el seu darrer llibre està dedicat a la Intel·ligència Executiva.

Bibliografia de José Antonio Marina a la Casa del Llibre

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *