EL JOC I EL SANDVITX: UNA RELACIÓ ANECDÒTICA

Pare, t’estic observant!!!!!!
14 / setembre / 2012
Una ment brillant i les notes!!!!!! Un mite no real!!!
19 / setembre / 2012

Avui us proposo que compartim una anècdota que vaig copsar llegint un article del Periódico ( BCN estiu) que parlava de la historia del Sandvitx (altrament entès com a entrepà) en motiu dels 250 aniversaris de “l’invent”.

Resulta curiós saber que els inicis d’aquest invent tant nostrat i que cada dia consumim la majoria de mortals, té el seu origen en el joc!!!! Bé, de fet el seu origen té relació amb el joc i la golafreria ¡!!!

Segons explica una llegenda popular ( i que jo he extret del diari Periódico del dia 22 d’Agost de 2012), l’origen del sanvitx té lloc a una localitat del sud est d’Anglaterra anomenada Santwich i on hi havia un comte ( en concret el quart comte d’aquesta localitat cosa que ens indica que devia ser una ciutat important) anomenat John Montagu que va demanar que algú inventés un dinar que li permetés poder menjar sense que hagués de deixar de jugar i apostar. D’aquesta manera un dels seus servents se les va empescar per oferir-li el plat idoni per satisfer la seva incontrolable afició al joc ( en aquest cas parlem de la cara obscura del joc) i la gana alhora: un filet de carn entre dues llesques de pa (conegut com entrepà).

D’aquesta manera el nostre jugador compulsiu podia continuar apostant amb una ma i amb l’altre menjar l’entrepà i tot això sense embrutar-se!!!!

Ja veieu doncs que el món del joc està ple de sorpreses ¡!! Qui ho diría que l’entrepà té l’origen en el joc!!!!!

Ara ja ho sabeu: no cal que deixeu de jugar per menjar. La solució és un entrepà!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *