Joc i societat !!! L’anècdota de Messi

Diversos articles de FAROS i En clave de niños!!!!!
25 / juliol / 2012
Jocs amb poc material!!!!!!
27 / juliol / 2012

Joc i societat !

 

Benvolguts companys!!!!!!

Avui, m’agradaria compartir amb vosaltres una anècdota que vaig conèixer al Museu de joguets i autòmats de Verdú aquesta setmana en el marc de l’escola d’estiu de jocs tradicionals IOCUS !!!!!!!

 

Que el joc té un potencial socialitzador i que és habitualment usat com a forma directe de relacionar persones la majoria de nosaltres estaríem d’acord. Però en l’aspecte socialitzador aquesta setmana he conegut una història que em va xocar !!!!!!

L’anècdota no és pròpiament protagonitzada per un joc tradicional sinó per un deport ( un altre dia ja discutirem les diferències entre deport i joc) anomenat futbol i conegut per tots nosaltres (ens agradi o no ens agradi com a deport).

Durant la visita al Museu de joguets i autòmats  de Verdú ,on hi ha una col·lecció brutal de joguines i que aprofito per recomanar amb entusiasme, vaig veure les botes de Leo Messi ( si senyors, el Déu del culers). Fins aquí podria ser una cosa normal, un museu on hi ha peces de col·lecció de futbol té unes botes del mesies del futbol. Però la meva sorpresa va ser veure que les botes clares de Messi portaven l’escut d’Argentina als seus peus. En Ramon, el guia perfecte del museu, ens va explicar que aquelles botes eren les que havia fet servir el nostre heroi de la final del primer Mundial de Clubs guanyat pel Barça davant Estudiantes, un equip argentí. Cal recordar que Messi va fer el segon i definitiu gol de la victòria i el va celebrar com obviament celebrem una fita molt desitjada, amb gran eufòria i corrent per tot el camp amb un gran somriure!!!!!

La polèmica ja va estar servida ja que tota Argentina va criticar molt durament a Messi per la seva celebració davant dels seus compatriotes. Això li va suposar un nou revés davant la seva gent, la mateixa que ell estima i defensa amb els colors de la seva selecció!!!!

Llavors, per un instant, vaig veure la gran injustícia que la societat havia tingut amb el crack culer!!!!! Ell portava el seu país a les botes, als peus màgics que han fet que la seva gent estigués orgullós de ser el bressol del millor jugador del món i per altra banda era durament criticat per aquesta mateixa gent!!!!! Ell, el més patriota , era acusat de traidor, de no entendre el patiment de la seva gent!!!!!
Us mostrem el vídeo de la celebració del gol on els locutors encara no el critiquen!!!!!

Quines injustícies que et dona la vida!!!! Messi mai va contestar les provocacions dels crítics i ha seguit treballant pel seu país i per donar-los la joia de guanyar alguna cosa que fa molt temps que no guanyen!!!!!

Aquesta història em va frepar i vaig entendre que el joc ( el deport ) és un element socialitzador i que influència en el nostre comportament com a societat i com a individus!!!!!

Practiquem una miqueta de filosofia amb el joc (un altre dia us parlaré de la ludosofia) i us demano: que haguéssiu fet vosaltres????

Visca el joc i la seva capacitat per influir en la societat que volem!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *