Elogi a l’educació: article Estris

Juguem?: el nou mentider, Pipolo!!!!!
16 / abril / 2012
Una recepta: Enciam, salmó i …. en anglès
23 / abril / 2012

TONI GIMENEZ

Avui us proposem un article extret de la revista Estris del passat mes de desembre on el conegut animador infantil i doctor en pedagogia Toni Gimenez (us enllacem la seva web) feia un elogi a la tasca dels educadors. L’article està enfocat als educadors en el lleure, però des del bloc creiem que tota persona educadora pot estar d’acord amb els punts bàsics de l’article i si més no ens pot servir de recordatori del perquè és tant important l’educació.

El Toni en el seu article destaca com a factors importants de l’educació (en el lleure):

1. Lentitud: Segons diu ell mateix, “poc a poc es va lluny”. En l’educació no es tracta de ser el primer sinó de fer-ho a la velocitat que un mateix pot assumir per assimilar el que aprenem.

2.Tresors: descobrir el que té cada infant i que és de gran valor. La tasca dels educadors és polir cada tresor en forma d’infant.

3. Competir: no es tracta de competir per eliminar, sinó competir amb un mateix per sumar amb els altres. Es tracta de buscar l’excel·lència de cadascú per aportar molt més al grup.

4. Modes: Les modes són un concepte passatger, oscil·lant, mentre que l’educació ha de ser constant i metòdica.

5. Límits:  Segons Toni, els límits ens permeten educar perquè són els vorals que ens marquen el camí a construir de cada persona.

6. Salut: Salut i felicitat són dos conceptes més units del que sembla.

Si voleu descarregar i llegir l’article, podeu clicar el següent enllaç: Article Elogi de l’Educació lleure Estris

Us recomanem doncs que llegiu aquest article i intenteu adaptar-lo al vostre nivell educatiu, buscant allò que podem fer per millorar cada punt dels anteriorment anomenats!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *