Un joc de romans: el cubell i pedra!!!!

Quin plaer educar!!!! El massatge infantil.
15 / març / 2012
Un vídeo diferent!!!
19 / març / 2012

Un joc de romans!!!!

Avui us proposem un joc motor molt senzill de jugar-hi i amb molt poc material: el joc del cubell i la pedra!!!!!

Aquest és un joc que té el seu orígen o si més no en tenim constància de la seva existència en el periode romà en la versió del joc anomenat “les gerres o Seriae”, tal com queda explicat en el recull de jocs del Camp D’aprenentatge de la ciutat de Tarragona (Maig 2002).

Una altra versió d’aquest joc és l’anomenat “palma” i que en tenim constància al continent d’Amèrica, més concretament a Bolívia!!!!!.

El joc es si és molt senzill però alhora divertit on sobretot l’aspecte més important del joc és l’habilitat de posar la pedra o les anous dins el cubell i ser el primer en fer totes les distàncies marcades.

El joc del cubell i pedra consisteix en posar un cubell a terra i a una distància  d’un metre i de metre en metre fins a 4 metres fer una marca a terra. Cada jugador inicia la tirada des de el primer metre. Si en tres  intents posa la pedra al cubell (llençant) passa a la segona marca i així successivament fins a ser el primer en superar  la quarta marca. Si en tres intents no aconsegueixes posar la pedra, perds el torn i llença l’altre jugador. El jugador que li toca, sempre començarà des de la darrera distància no superada!!!!

Si voleu,podeu descarregar-vos la fitxa del joc: Fitxa del CUBELL I PEDRA

Apa doncs, a jugar com els romans i divertiu-vos molt grans i petits junts!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *