Quin plaer educar!!!! El massatge infantil.

Un conte personalitzArt!!!! Un regal original
15 / març / 2012
Un joc de romans: el cubell i pedra!!!!
19 / març / 2012

Avui us proposem un parell d’arxius que ens ha enviat la Sílvia i que expliquen tant des del punt de vista teòric com donant recursos un tema molt important per edats primerenques com és el massatge infantil!!!!!

Des del bloc de pares entenem el massatge infantil com un moment de conexxió total entre adult i nadó on tots dos obtenen el plaer de la tranquilitat i la relaxació del moment alhora que aprenen a comunicar-se entre ells. Per això el considerem tant important i pensen que tots els adults estem capacitats per poder-ho fer!!!!

Tot seguit us passem una petita resenya del que és i el que implica el massatge infantil:

El massatge infantil, més que una tècnica és una eina de comunicació amb el nostre infant. A través de les mirades, els somriures, el contacte, les paraules i el joc establim un pont cap al cor d’aquest nen o nena que recentment inicia el seu contacte amb el món exterior. El massatge ens permet crear un espai i un temps per a la trobada, viure la comunicació en la pell, celebrar la màgia, l’expressió i el joc quotidians. Ens ensenya a escoltar, acceptar, comprendre i respectar als nostres fills. Ens ajuda a obrir el cor perquè es manifesti en les nostres mans que acaricien. Donar-li un massatge al nostre nadó és donar-nos una nova oportunitat de conèixer i créixer junts. És aprendre des del plaer, el goig i el gaudi, és donar-li al nostre fill o filla un tresor, una manifestació d’amor.
Els beneficis del massatge són múltiples, tant per als nadons com per als pares. La pell és l’òrgan més gran del cos i el que ens separa i ens connecta amb el món exterior. Per això el tacte és un poderós mitjà per a l’estimulació del desenvolupament fisiològic, psicològic i emocional del nadó.
“Los bebés tienen necesidad de leche, sí. Y de recibir caricias. Pero más todavía de ser amados. Ser cargados, acunados, acariciados, tocados, masajeados; cada una de estas cosas es tan indispensable, si no más que vitaminas, sales minerales y proteínas. En los países que han conservado el sentido profundo de las cosas las mujeres saben todavía todo esto. Aprendieron de sus madres y enseñaron a sus hijas este arte profundo, simple y muy antiguo que ayuda al niño a aceptar el mundo y lo hace sonreír a la vida.”
Frédérick Leboyer, “Shantala”.

No cal ser un expert en tècniques i moviments, només cal que escoltis al teu infant, li demanis permís, li ofereixis temps, comunicació i sobretot amor. El massatge infantil contribueix a enfortir els pilars d’una relació que va néixer ja en el ventre de la mare”

Finalment us passem un document en format pdf que té 17 pàgines i que descriu amb molt detall totes les zones on podem fer massatges infantils i com fer-los a part d’un apartat introductori molt interessant sobre el massatge infantil.

Massatge Infantil

Per acabar us facilitem una pàgina web especialitzada en massatge infantil per si voleu conèixer més detalls sobre el tema!!!

http://www.masajeinfantil.es

Esperem que sigui un tema interessant!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *