Orientació en valors de cara a enfrontar el futur millor en l’àmbit educatiu

Paulino Castells al programa Singular
1 / març / 2012
10 pistes per ensenyar el pensament crític!!!
5 / març / 2012

Orientacions sobre valors

Avui us pengem un arxiu d’audio que ens ha fet arribar el Toni i que és un trosset del programa Maneres de Viure de ComRadio i que s’emet cada diumenge. Aquest audio es va emetre el passat diumenge 22 de gener.

Tot seguit us passem l’explicació del mateix bloc sobre el que podeu escoltar:

El professor Juan Sánchez-Enciso ens fa partíceps del decàleg que ha ideat dels valors a seguir per enfrontar un futur millor en l’àmbit educatiu. Parteix d’una òptica democràtica, dels països del nostre entorn, amb la idea que l’escola ha de tendir a millorar la situació de la societat actual.
1.Una educació per ser més que no pas per tenir. El consumir irresponsablement ens fa còmplices d’un sistema econòmic que destrossa el planeta i que envia a milions d’éssers humans en la pobresa.El jovent necessita pares i mestres preocupats pel creixement interior que no confonguin créixer amb consumir.
2.Una educació per substituir la confrontació violenta per la regulació pacífica dels conflictes a través de la paraula. No serveix qualsevol tipus de paraula. La que val és la paraula neta. Necessitem pares i mestres que creguin en el valor de les paraules que ens porten a la comunicació.
3.L’educació per decréixer en tot allò que ha crescut irresponsablement: l’educació del més al menys. Necessitem pares, mestres i entorns educatius que aprobfitin els seus recursos i no contribueixin a un planeta-deixalleria.
4.Una educació per fer societat, fer que l’interés col.lectiu prevalgui sobre l’individual. Necessitem pares, mestres i entorns educatius que treballin plegats, que cooperin per aconseguir fites valuoses per tots.
5.Una educació que ajudi a les persones a desenvolupar-se com a persones humanes. Necessitem pares, mestres i entorns educatius que demostrin en les seves actuacions que es treballa personalment per ser millors persones i per tant, importants pels altres.
6.Una educació que estimuli la passió per conèixer. La identificació entre emoció i intel.lecte sense la qual és problemàtic accedir al coneixement. Per tant, calen pares, mestres i entorns educatius on es respiri la passió pel coneixement, l’actitut oberta i generosa de la persona que vol canviar i no perseverar en el que ja és”

Si voleu escoltar aquest fitxer, podeu clicar el següent enllaç:

Maneres de Viure: Orientació en valors…

Esperem que  les orientacions que ens marca el professor Sanchez Enciso siguin molt interessants!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *