La felicitat i les relacions personals

L’home no està fet per sentir-se sol!!!!!
23 / febrer / 2012
On anem? La torre de l’Amo de Viladomiu!!!!
24 / febrer / 2012

Louis Hawkley

Avui us oferim una altra contra de la Vanguardia que ens ha facilitat el nostre amic Toni i que tracta una entrevista a la doctora en psicologia Louis Hawkley.

Us facilitem el resum que hem trobat al bloc Cafe Pedagogic sobre la entrevista que us oferim

Hawkley, a  “La Contra de la Vanguardia”, ens desvetlla algunes de les claus d’aquesta desitjada felicitat.  Doctora en Psicologia i en Neurociències Socials, ha dedicat molts dels seus estudis a la solitud i, entre d’altres coses, ha descobert que la gent solitària té una pujada de cortisols molt més elevada. Aquesta pujada de cortisol està molt per sobre de les necessitats humanes i, per aquesta raó, sembla que la gent aïllada té molts més riscos de patir una malaltia cardiovascular.

Tanmateix, el rebuig o la solitud activen els mateixos circuits que el dolor i, en general, sembla que això provoca un estat de salut negatiu. Per no parlar de totes les conseqüències psicològiques i com afecta l’aïllament a la percepció de l’entorn.

Tot llegint l’entrevista dedicada a la Louis Hawkley, me n’adono de la importància que té prioritzar dins de l’escola i de la família l’educació dels sentiments i facilitar eines per establir vincles positius i enriquidors amb d’altres éssers. I és que, com diu la Louis, “la societat ens empeny a buscar bens materials, experiències…i sabem que aquesta recerca et fa sentir més sol i infeliç. La felicitat (…) sorgeix de les relacions personals enriquidores”.

Si esteu interessats en descobrir la entrevista, cal que cliqueu aquest vincle

La felicitat sorgeix de les relacions personals

Esperem que no us deixi indiferents i us doni alguna pista per trobar la felicitat!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *