Un joc que deixa petjada: Ubongo!!!!

Una manera diferent de cantar nadales!!!!
22 / desembre / 2011
Un gran espectacle: La pastisseria dels follets de Estaquirot Teatre!!!!
22 / desembre / 2011

UBONGO

Us agraden els trencaclosques? Sou dels que dormiu amb un Tetris sota el coixí? Doncs si és així, aquest és el joc de la vostra vida!!!!

Avui us presentem Ubongo, el joc que aquest divendres passat ens va mostrar Oriol Comas en la seva secció de jocs Populi a Vilawev TV!!!!!

Si recordeu bé fa temps us vaig parlar d’un joc de taula que marcava un abans i un després anomenat molt originalment “Cerdos al Galope”. Doncs bé, Ubongo és un altre d’aquests jocs que marquen un abans i un després, un joc que enganxa, que un cop hi has jugat ja no l’abandones i que sobretot hi podeu jugar amb amics, família i qualsevol persona que vulgui passar una estona molt divertida però que a la vegada li agradi esprèmer la part lògica del seu cervell!!!!!

 Les dades tècniques del joc són:

Autor: Grzegorz Rejchtman va inventar aquest joc l’any 2003.

Edat: a partir de 8 anys.

Durada: entre 20 i 30 minuts.

Editat: Homoludicus

Preu aproximat: 35 euros (la versió de joc de viatge costa 9 euros)

Nº jugadors: entre 2 i 4 jugadors.

Funcionament del joc:

Ubongo és un joc que conté molt material, per això és un joc car, i que hem d’anar amb molta cura de no perdre cap peça perquè si és així no hi podrem jugar!!!!

El material que hi trobareu va des de el tauler de joc, petits diamants de colors, cartrons amb figures, 12 peces de tetris diferents per cada jugador, un dau amb símbols que es repeteixen en el cartró, les fitxes de joc  i un rellotge d’un minut de durada.

Ubongo és un joc força senzill tot i que complicat d’explicar amb paraules.

L’objectiu del joc és aconseguir el màxim nombre de diamants d’un mateix color. En el cas d’empat, guanya el qui tingui més diamants del segon color del qual tingui més diamants.

Abans de començar posem aleatòriament tots els diamants a sobre del tauler dins els forats del tauler. Cada jugador tria una fitxa i agafa 8 cartrons també aleatòriament, i agafa un conjunt de 12 peces ( 12 peces diferents i de diferent color) tipus Tetris.

Un cop tenim tot això, un jugador llença el dau i un cop l’hagi llençat mirarem quin símbol ha sortit. Un cop fet això, cada jugador agafa les fitxes tetris que marca el cartró com necessàries per poder-lo completar en funció del símbol del dau. Quan tothom està preparat es posa el rellotge de sora i és moment d’intentar completar la figura del cartró amb les fitxes tetris. Cal destacar que sempre es pot completar la figura.

El primer jugador que completi la figura dins el temps del rellotge es pot triar entre desplaçar 3 caselles la seva fitxa pel tauler i agafar les dues pedres o diamants que quedin davant o no desplaçar-se i agafar les dues pedres que queden davant. El segon jugador que ho completa podrà escollir entre avançar 2 caselles o cap i així successivament fins a 3 jugadors. El quart no mou ni agafa pedres.

Un cop hem acabat les 8 rondes ( 8 cartrons) es compta qui té més pedres o diamants d’un mateix color i aquest serà el guanyador de la partida!!!

Observacions sobre el joc:

És un joc brutal que combina habilitat, estratègia i sobretot molta capacitat de pensar en un temps ràpid!!!! És un joc perfecte per desenvolupar la geometria i la matemàtica que portem dins!!!!!!

Si voleu veure el vídeo, podeu clicar el següent enllaç: Ubongo a jocs populi

Si voleu consultar la fitxa que he fet del joc en català, podeu clicar el següent enllaç: UBONGO

Si voleu veure un altre vídeo explicatiu del joc, podeu clicar el següent vídeo

Esperem que gaudiu d’un joc molt senzill però brutalment divertit!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *