Taller i joc: fem un caçaboles?

Neix un nou portal !!! femEducació
14 / desembre / 2011
La recepta: l’alvocat deliciós
15 / desembre / 2011

Bilboquet

Avui us presentem una manualitat que hem extret de la pàgina del TOC TOC que ja us varem presentar fa un parell de mesos i que teniu com enllaç en aquesta mateixa pàgina!!!!

La manualitat i joc alhora que us pengem avui és el caçaboles!!!!!! El caçaboles és una joguina tradicional, de les més jugades pels nostres avis i àvies, que també pot anomenar-se bilboquet i que es va inventar ( algú ho assegura però jo no hi era!!!) a França al segle XVI. Era una joguina que en els seus inicis s’hi solia jugar a les corts reials d’Europa encara que probablement també s’hi jugués als carrers d’amagat. Aquest joc s’ha trobat molt arrelat i en diferents versions en llocs com Japó, Mèxic, l’Àrtic i alguns pobles indis d’Amèrica del Nord!!!

El seu funcionament és molt senzill: es tracta d’agafar el pot amb la mà i intentar balancejar l’objecte del final de la corda per introduir-lo dins el pot!!!!!

Es tracta d’un joc d’habilitat on la pràctica i sobretot el fet de pensar com ho farem hi té molt a veure i pot ser un bon entrenament per la motricitat i la coordinació dels nostres infants.

La seva construcció depèn dels materials que tinguem, però nosaltres us proposem aquesta forma que hem trobat de la mà de Miqui Gimenez i els membres de la Cia l’Anònima!!!!

Si voleu  saber com es construeix un bilboquet, podeu clicar el següent enllaç: Construïm un bilboquet

Si voleu saber més jocs que podem fer amb el bilboquet, us recomanem la pàgina web de Francesc Martin on podeu anar-hi clicant el següent enllaç: http://www.xtec.cat/~fmarti58/reciclajoc/interficiejocscarrer/jocsambbilboquet.htm

Esperem que gaudiu jugant i aprenent!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *