Jocs de falda i moixaines!!!!

On anem? Sopar de Garrofes
9 / desembre / 2011
L’ESCOLA 2.0: UN MUSICAL DIVERTIDÍSSIM!!!!
12 / desembre / 2011

Jocs de falda

Avui us presentem un recurs molt interessant dins el món del joc i que moltes vegades no és vist com un joc pròpiament però que realment si que ho és!!!

Avui us pengem jocs de falda !!!!

Concretament el que us proporcionarem és una pàgina web que ha promocionat el Consel Insular de Menorca a través del seu departament de cultura,patrimoni, educació i joventut i que han elaborat 4 mestres de educació infantil de Menorca.

La web té una estructura molt senzilla però pedagògicament molt potent ja que en un primer vídeo, els mateixos mestres us expliquen tots els aspectes importants que cal saber sobre els jocs de falda!!!!! És imprescindible veure el vídeo per fe-se una idea de la importància d’aquest tipus de jocs.

En aquest vídeo podem destacar aspectes com:

1. Els jocs de falda són els jocs iniciàtics dels infants.

2. Són jocs que combinen text  i música. La música dels jocs de falda cumpleix el requisit de ser senzilla i fàcil de cantar, assequible per a tothom.

3.Els jocs de falda són jocs que varien en funció de les persones que interaccionen i del moment.

4. Els jocs de falda és una relació canviant, sense un guió establert.

5. Són jocs que depenen totalment de l’entorn on ens trobem i que podem notar pel les diferents cantarelles i paraules segons el lloc geogràfic on jugem, fins i tot diferenciant-se entre llocs molt propers.

Per altra banda, la web té tots els jocs de falda editats joc per joc en un vídeo individual i fàcil de localitzar per cada joc!!!!!

Si voleu una sinòpsi de la web:

“Els jocs de falda són les primeres activitats lúdiques dels infants, aquells jocs amb els quals el que es pretén és estimular els sentits dels més petits. Per això, la majoria d’aquests jocs estan relacionats amb les parts del cos: les mans, la cara, etc. En aquests jocs, a més, també tenen un gran protagonisme els pares o altres adults que estan en contacte amb els infants durant els primers anys de vida, ja que són ells els que, amb el fillet o la filleta assegut a la falda, dirigeixen el joc.”

Així doncs us convidem que visiteu el següent enllaç per veure tota una col·lecció de jocs de falda: http://menorcatv.com/jocsdefalda/index.htm

Si voleu veure el vídeo sencer, podeu clicar el següent vídeo, però avisem que la seva durada és llarga ( aproximadament 25 minuts)  i per tant recomanem anar a la pàgina web i mirar joc per joc!!!!!

Si voleu aprofundir en el tema, us proposem un  seguit de llibres molt interesants de jocs de falda i moixaines entre altres:

  1. TAT! Recull de moixaines, jocs i cançons per a infants.

Autores: Marta Badia Solé i Àngels Vidal Mombrú

Editat per: Arola Editors, any 2005 en primera edició.

ISBN: 9-788496-366244

2.  El jugar de l’Amades. Volum 1 moixaines, cançons de sorteig i jocs.

Autores: Imma Marín i Olga Pardo

Editat per: Edicions el Mèdol.

ISBN: 9-788488-882691

3. Ximic, jocs tradicionals.

Autores: Montserrat Busqué i Barceló i M Antònia Pujol i Subirà.

Editat per: Amalgama edicions

ISBN: 84-921598-3-9

Tot i ser un recurs pels més petits, hi podeu jugar amb més grans i és divertit i relaxant!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *