Un joc, mil històries: Story Cubes!!!!!

La creativitat quotidiana
9 / desembre / 2011
Recepta: nou capítol de la cuina dels titelles!!!!
9 / desembre / 2011

EL JOC

 

Avui us pengem un joc que vaig conèixer gràcies a l’Oriol Ripoll en el seu darrer curs que vaig assistir i on ens va mostrar aquest joc per relacionar joc i creativitat amb contes i sobretot molta diversió!!!!

El joc s’anomena Story Cubes i és un recurs molt petitó a priori, una caixeta de 10 centímetres quadrats aproximadament, però amb un potencial pedagògic i de diversió infinit!!!!

Story Cubes és un joc de 9 daus amb 6 dibuixos  diferents ( 1 en cada cara) que t’ofereix la possibilitat de construir històries i contes en base a aquests dibuixos!!!!

Com que el joc té pàgina web propia hem cregut que fossin ells mateixos qui us expliquessin el joc. Per tant us fem un resum de la seva explicació:

Guardonat amb el Dr ’10 Toy millors jocs ‘de premis, els cubs originals Rory Història ® joc conté nou cubs de 19 mm amb imatges icòniques per despertar la imaginació.

9 cubs de
54 imatges de
10.000.000 les combinacions
il · limitades històries

La naturalesa visual i kinestèsica de la història de Rory Cubes ®, juntament amb la simplicitat del disseny i manera de joc que sigui accessible a col · laborar amb totes les edats i habilitats.

Com funciona …
Cubs de Rory història són un mitjà molt senzill i eficaç per al pensament inspirador creatiu i solució de problemes en tots nosaltres. Simplement tirar tots els daus, examinar cada un dels nou cap per amunt les imatges i deixar que guia la seva imaginació a través d’una història que comença amb “Hi havia una vegada …”.

Els nou donats, cadascun amb una imatge en els sis costats, tenen un total de 54 imatges. Això significa que amb cada llançament, hi ha més de 10 milions de combinacions per al seu ús com a font d’inspiració per a la seva història. Els usos per als cubs història de Rory són il · limitades. Ja sigui en un saló de classe o de negocis, el procés de crear i explicar la seva pròpia història pot proporcionar un coneixement incalculable de la nostra llengua, el món en què vivim i de nosaltres mateixos.

El secret és no pensar massa. N’hi ha prou amb “glop” en les imatges i començar a parlar. La història es revelarà a través dels cubs i, en fer-ho, donarà curs a la creativitat, la llibertat d’expressió i, sovint, una idea de com resoldre un problema aparentment insoluble personal o de negocis.

Els cubs de la qualitat són modelats per a una major durabilitat i em sento molt bé de mantenir. El quadre de dur a qualsevol lloc (60mmx60mmx25mm) és durable i popular entre els mestres i altres professionals com una eina portàtil “

Dades tècniques del joc:

  • Edat mínima recomanada de joc:  a partir de 6 anys
  • Nombre de jugadors: de 2 a 12 persones ( millor amb molts jugadors)
  • Preu: 13 euros aproximadament
  • Durada aprox: entre 25 i 30   minuts.
  • tipus de joc: joc familiar
  • Autor: Rory O’Connor ( any 2005)
  • Web oficial del joc: http://www.storycubes.com

Si voleu veure un exemple de les històries que la gent ha creat, podeu clicar el següent enllaç : històries del StoryCubes

Per si voleu aprofundir en el joc us proposem un parell de vídeos sobre el joc. En el primer vídeo ( d’una durada aproximada de 2 minuts) veureu la promo del joc.

Si voleu veure l’explicació del joc i alhora practicar el vostre anglès, podeu veure aquest segon vídeo d’una durada aproximada de 5 minuts !!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *