L’escola d’abans i l’escola d’ara: diferències?

Per viure, arrisca!!!!
24 / novembre / 2011
Juguem a patacons?
24 / novembre / 2011

Anys 70's

 

Avui us pengem un vídeo molt interessant que hem trobat a la xarxa i que ens mostra que a vegades tot i que el temps passi, h iha coses que no canvien o que continuen sent similars.

El vídeo que us proporcionem avui és un vídeo sobre l’escola els anys 70’s i veureu que tot i que el vídeo és en blanc i negre, el missatge continua sent vàlid pels dies actuals i que únicament hi hauríem d’afegir color per actualitzar-lo!!!!

Seguidament us passem la sinopsi del vídeo explicat pel bloc de Rosa Sensat:

Escola i Societat va ser el tema de l’Escola d’Estiu de Rosa Sensat de 1970. Aquí teniu les imatges que es van fer i un resum de les conclusions a càrrec del mestre Antoni Cuadrench, que si no veiem les imatges i només les escoltem potser ens semblaran molt actuals.

Entre altres coses es diu:

 Mentre l’escola que desitgem vol formar els nois capaços de pensar per ells mateixos, la societat els massifica. 

 Mentre l’escola que cerquem intenta fer ciutadans actius i amb esperit de servei, la societat fomenta el cofoisme perquè ho dóna tot fet.

 Mentre l’escola que anhelen vol afermar el treball en equip, la societat afavoreix l’individualisme i l’esperit de competència. 

Mentre l’escola que pretenem vol valorar l’esforç i el treball, la societat enalteix el murri que se’n surt a l’esquena dels altres. 

Mentre l’escola que propugnem vol respectar la personalitat de l´infant, la societat el pressiona i l’aliena contínuament per fer- ne un instrument dòcil al servei del sistema dominant. 

Metre l’escola que defensem ambiciona poder fer homes lliures i responsables, els fets de cada dia n’aconsegueixen uns altres.

La tasca pedagògica que tothom pugui fer, pares, educador, ciutadans, esdevé pràcticament esguerrada i deformada pel poder de l’estructura socioeconòmica en què vivim, per l’egoisme, les falses seguretats i la por. El panorama és desolador. 

Si voleu veure el vídeo, podeu clicar al següent enllaç: http://vimeo.com/31012533

Tot i que la sinopsi és força negativa des del bloc preferim pensar que canviar aquesta dinàmica està a les nostres mans i que per tant com a educadors hem de pensar que tot i que no amaguem que el panorama és desolador, i tal com deia Miquel Martí i Pol, queda molta feina per fer i tot és possible!!!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *