Que t’hi jugues? Fira de jocs tradicionals

One Goal!!!!
7 / novembre / 2011
Que ens aporta l’esplai o el CAU?
11 / novembre / 2011

Jocs de xapes

 

Avui us presentem la primera edició d’un festival de jocs tradicionals anomenat Que t’hi Jugues?  que es realitza a Barcelona, concretament al barri del Clot,  el dia 12 de novembre d’ aquest any 2011.

En aquesta primera edició, l’associació cultural Xankikipugui organitza aquest festival amb l’ànim que hi pogueu trobar tots els jocs tradicionals que pugueu conèixer o altres de nous. Podreu jugar a Bèlit, curses de xapes, jocs de taula tradicionals o molts altres jocs.

Si voleu consultar el programa d’activitats, podeu clicar el següent enllaç: programa activitats Que T’hi Jugues?

A manera de resum us proposem els objectius que els organitzadors han plantejat:

Amb aquestes intencions ens hem marcat els seguent objectius:

  • Mostrar i recuperar els nostres jocs tradicionals, aquells que s’han jugat sempre als carrers i places, al bar, a casa o a l’escola, molts dels quals coneixem perquè hi hem jugat d’infants.
  • Crear un espai de trobada entre veïns i veïnes a partir dels jocs de carrer, en un ambient engrescador per a la coneixença entre veïns i veïnes i per a passar una bona estona tot recordant allò a que jugàvem.
  • Obrir espais de debat i reflexió entorn al joc i les seves dimensions socials i culturals.
  • Reflexionar sobre el joc popular i tradicional, i el fet de jugar a passar l’estona vs les noves formes de joc lucratiu, competitiu i professional.
  • Oferir un espai d’intercanvi de recursos entre les diferents entitats i persones interessades en el Joc popular i tradicional.
  • Col·laborar en la conservació i difusió dels jocs tradicionals i populars catalans com una part important del nostre patrimoni social i cultural
  • Donar a conèixer cultures d’arreu del món a partir d’alguns dels jocs proposats.
  • Gaudir a cor que vols

La Cia l’Anònima, de la que en forma part el nostre company Òscar Garcia, hi serà present mostrant jocs de taula, mandró i algunes sorpreses més!!!!

Us recomanem doncs que vingueu si voleu compartir els jocs tradicionals amb els vostres fills i filles!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *