Un llibre i 10 jocs alhora!!! Els 10 millors jocs del món!

L’autoestima: Tant senzill com una paraula i un somriure?
17 / octubre / 2011
Frato: Els nens no tenen un moment per estar sols!
21 / octubre / 2011

Caratula del llibre

Fa uns dies ( vaja, uns mesos) em va caure a les mans (després d’una recomanació d’un bon amic, en Víctor) un llibre de jocs de taula diferent i únic en el seu format!!!!

El llibre s’anomena “Los 10 mejores juegos del mundo” de l’autor Angels Navarro i editat per Combel i té un cost de 16,90 euros i va resultar ser el guanyador del premi Visual de diseny de llibres el passat 5 d’abril de 2011.

Com a punts positius del llibre cal destacar-ne:

  1. El seu forma és molt original ja que el propi llibre facilita i incorpora els taulers i les fitxes de cada joc descrit per poder jugar-hi directament.
  2. Les explicacions dels jocs són senzilles, clares  i correctes i fins i tot hi ha un petit apartat de curiositats sobre el joc.
  3. També cal destacar un aspecte que el fa diferent ja que hi ha molts llibres de jocs que no proporcionen més informació d’un joc tradicional que el seu funcionament mentre que en aquest llibre hi podreu trobar una curta però correcta explicació de la historia del joc i del perquè del joc. És un aspecte que ens ajuda a entendre perquè es juga així i no d’una altra manera. El factor cultural i històric és molt important en el joc.

Com a punts negatius del llibre potser caldria anomenar:

  1. La selecció realitzada per l’autora. Personalment no és la tria que jo faria. Hi ha molts jocs que compleixen requisits d’adaptabilitat al format del llibre  per material i pel fet que són tradicionals i representatius d’un lloc (no necessàriament originaris) i no són descrits en el llibre. Entre aquests jocs crec que caldria incloure Puluc, Dames xineses, Alquerc, gossos i xacals, tancar la caixa  o 12 línies per exemple.
  2. Hi hauria d’haver una recomanació de com plastificar les fitxes perquè si no es fa es deterioren amb poques partides.

Tot seguit us passem fotografies dels jocs del llibre:

Per acabar cal tenir en compte que els aspectes positius són molt superiors als negatius i és per això que us recomanem aquest llibre com un llibre imprescindible en totes les estanteries d’esplais, escoles i famílies ja que us permet passar molt bones estones alhora que coneixeu una miqueta més entorns culturals diferents al nostre.

Des d’aquesta nota felicito a l’autora per la seva idea i la convidem a realitzar una segona tria amb nous jocs!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *