Frato: Els nens no tenen un moment per estar sols!

Un llibre i 10 jocs alhora!!! Els 10 millors jocs del món!
21 / octubre / 2011
Compartim?
25 / octubre / 2011

Tonucci

Avui pengem un article publicat al diari Avui el ja passat 23 de març de l’any 2008 que és una entrevista a un dels pedagogs més importants dels nostres temps i que alhora ha sabut divulgar la seva obra a través del dibuix i el pensament infantil, amb molt dibuix i poca lletra: Francesco Tonucci.

Entre la inmensa obra d’aquest pedagog italìa ens agradaria destacar el projecte que avui en dia ja està força extès i que s’anomena la Ciutat dels Infants. A grans trets, aquest  projecte pretén modificar la conducta dels adults per aconseguir fer de la ciutat un lloc on els nens puguin fer tot allò que és natural en ells: jugar, moure’s, etc…

Actualment som conscients que el concepte de carrer i el joc són força antagònics fins al punt que el joc tradicional ha quedat relegat a petits moments mentre que els nostres infants dediquen la majoria del seu temps lliure als videojocs i a la TV. Segons Francesco Tonucci, això s’ha vist afavorit pel fet que el carrer ha esdevingut un perill pels nostres infants!!!!

En aquesta entrevista, Tonucci toca diferents temes relacionats amb els infants i la nostra manera d’influir-hi i ens dona unes pinzellades sobre el que hem de ser conscients que hem de modificar!!!

Si voleu llegir l’entrevista, podeu clicar article frato

I si us interessa aprofundir en aquest projecte de la Ciutat dels Infants, us en proporcionem el vincle a Projecte Ciutat dels Infants.

No demanem grans canvis d’avui per demà, però si que en comencem a ser conscients!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *