Frato: Els nens no tenen un moment per estar sols!

Tonucci

Avui pengem un article publicat al diari Avui el ja passat 23 de març de l’any 2008 que és una entrevista a un dels pedagogs més importants dels nostres temps i que alhora ha sabut divulgar la seva obra a través del dibuix i el pensament infantil, amb molt dibuix i poca lletra: Francesco Tonucci.

Entre la inmensa obra d’aquest pedagog italìa ens agradaria destacar el projecte que avui en dia ja està força extès i que s’anomena la Ciutat dels Infants. A grans trets, aquest  projecte pretén modificar la conducta dels adults per aconseguir fer de la ciutat un lloc on els nens puguin fer tot allò que és natural en ells: jugar, moure’s, etc…

Actualment som conscients que el concepte de carrer i el joc són força antagònics fins al punt que el joc tradicional ha quedat relegat a petits moments mentre que els nostres infants dediquen la majoria del seu temps lliure als videojocs i a la TV. Segons Francesco Tonucci, això s’ha vist afavorit pel fet que el carrer ha esdevingut un perill pels nostres infants!!!!

En aquesta entrevista, Tonucci toca diferents temes relacionats amb els infants i la nostra manera d’influir-hi i ens dona unes pinzellades sobre el que hem de ser conscients que hem de modificar!!!

Si voleu llegir l’entrevista, podeu clicar article frato

I si us interessa aprofundir en aquest projecte de la Ciutat dels Infants, us en proporcionem el vincle a Projecte Ciutat dels Infants.

No demanem grans canvis d’avui per demà, però si que en comencem a ser conscients!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *